Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budějcká nemocnice pořádá pátý ročník Medika roku. Přivítá studenty z celé republiky

Celkem pětadevadesát studentů z celé České republiky přijelo do českobudějovické nemocnice, aby se zúčastnilo pátého ročníku prestižní soutěže Medik roku. Čeká je čtrnáct stanovišť, na kterých si vyzkouší resuscitaci, robotickou operaci nebo porod.

„Nachystali jsme pro studenty 14 stanovišť, mezi disciplínami nebude chybět resuscitace dítěte a dospělého, chirurgické šití, dialýza, robotická operace či porod. Na místě budou odborníci z naší nemocnice,“ informuje manažer projektu Iva Nováková.

Program začne v pátek 12. dubna prohlídkou Budějovického Budvaru, následovat bude seznamovací večer, jehož součástí budou zajímavé přednášky. Samotná soutěž odstartuje o den později a potrvá až do sobotního odpoledne. Večer pak naváže slavnostní vyhlášení vítězů za účasti ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a hejtmanky Jihočeského kraje Ivany Stráské.

Na poslední den, tedy neděli 14. dubna, přichystali organizátoři pro soutěžící relaxační program včetně prohlídky zámku Hluboká nad Vltavou a sportovního vyžití ve sportovně-relaxačním areálu.

„Cílem soutěže je podpořit studenty medicíny ve studiu, rozvíjet formou soutěže jejich znalosti a dovednosti. Za jejich výkony je odměníme a poskytneme jim odbornou i finanční podporu k dalšímu odbornému rozvoji. Současně je snahou této akce představit jihočeské nemocnice jako potenciálního zaměstnavatele a Jihočeský kraj jako ideální místo k životu,“ dodává autor projektu Michal Čarvaš, člen představenstva skupiny Jihočeské nemocnice.

Foto Jana Kroneislová

Štítky nemocnice, Medik roku, zdravotnictví, soutěž, Nemocnice České Budějovice, Česko, Budějovický Budvar, Adam Vojtěch, Jihočeský kraj, Ivana Stráská, Jihočeské nemocnice, a.s., Zámek Hluboká

Budějcká nemocnice pořádá pátý ročník Medika roku. Přivítá studenty z celé republiky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.