Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté vyrazili do ulic. Řidiči včera dostávali nealko pivo

Pivovar Samson se i letos zapojil do dopravně bezpečnostní kampaně „Řídím, piju nealko pivo“, která je společným projektem Policie České republiky, národního koordinátora bezpečnosti silničního provozu, agentury BESIP a Českého svazu pivovarů a sladoven. Řidiči, u nichž policie při kontrolách v Českých Budějovicích nezjistila dechovou zkouškou alkohol, dostali za odměnu nealkoholické Pito.

Řízení pod vlivem alkoholu zůstává v České republice stále velmi častou příčinou těch nejzávažnějších dopravních nehod. Období velikonočních svátků může svádět ke konzumaci alkoholu a následnému usednutí za volant, proto se dopravně bezpečnostní akce koná tradičně v době odjezdů na prodloužený velikonoční víkend. Českobudějovický Pivovar Samson se po loňské premiéře zúčastnil i letošního ročníku.

„Nealkoholické pivo Pito je jednou z našich úspěšných značek a zájem o tento legendární nápoj vhodný i pro řidiče stále roste. Navíc se v loňském roce Pito prosadilo i v prestižní mezinárodní soutěži World Beer Awards v Londýně,“ říká generální ředitel Pivovaru Samson Daniel Dřevikovský. „Pito a volant k sobě patří od samého vzniku tohoto nejstaršího českého nealkoholického piva, protože spojení první slabiky slova pivo a poslední slova auto dalo vzniknout názvu Pito a jednoznačně ukazuje, pro koho především bylo určené,“ dodává.

Včera se mohli řidiči směřující z Českých Budějovic na Kaplici setkat s poněkud netradiční policejní hlídkou, která byla posílena o promotérky odměňující ukázněné řidiče drobným dárkem – lahví nealkoholického Pita. Toto pivo z produkce Pivovaru Samson je vhodné i pro cyklisty nebo třeba vodáky.

„Řidiči na kampaň reagují pozitivně. Drobná odměna posiluje jejich vnitřní motivaci chovat se za volantem zodpovědně,“ říká Martina Ferencová, výkonná ředitelka ČSPS.

Tisková zpráva | Foto fotoskrivanek.eu

Štítky nealko, pivo, kontrola, Samson, Pito, BUDĚJOVICKÝ MĚŠŤANSKÝ PIVOVAR a.s., alkohol, Česko, České Budějovice, BESIP, Český svaz pivovarů a sladoven, policie, Londýn

Policisté vyrazili do ulic. Řidiči včera dostávali nealko pivo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.