Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Stotunový balvan před knihovnou se přesune o 23 metrů, lidé mohou být u toho

S rekonstrukcí a přístavbou křídla knihovny na Lidické třídě se bude muset pohnout i se stotunovým balvanem, který ke knihovně neodmyslitelně patří. Přesunu budou předcházet jednodenní přípravné práce. Samotná akce pak bude trvat skoro hodinu.

Přesun je naplánovaný na pátek 3. května od 9 hodin ráno. Balvan u knihovny stojí dlouhých 45 let. Přivezen byl na podzim roku 1974 z Novohradských hor. Příjezd jeřábu bude za běžného provozu a nedojde k uzavření Lidické ulice. Samotná příprava pro ustavení jeřábu na místo bude trvat cca 6 hodin (zhotovení plochy, dorovnání ocelovými deskami, nájezd jeřábu, strojení jeřábu 160 tunovým závažím, zkouška závaží).

Balvan  bude posunutý přibližně o 23 metrů směrem ke kulturnímu domu Gerbera. Bude osazen na nový betonový základ a upevněn  ocelovými profily. Zajištění balvanu bude trvat zhruba 2 až 3 hodiny. Následně se uvolní vázací prostředky a započne demontáž závaží jeřábu.

Celá stavba bude v době manipulačních prací uzavřena. Na stavbě budou pouze zaměstnanci zhotovitele OHL ŽS, kteří jsou pověřeni pro manipulační práce. Staveniště je oploceno a případní přihlížející musí být za tímto plotem mimo prostoru staveniště. 

Autoři | Foto cbvk.cz

Štítky přesun, Lidická, České Budějovice, balvan, knihovna, jeřáb, Novohradské hory, OHL ŽS

Stotunový balvan před knihovnou se přesune o 23 metrů, lidé mohou být u toho  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.