Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

SOUTĚŽ: Jarní výstava Hobby se poprvé představí společně se Stavebním veletrhem

Hobby se letos vrací na budějcké výstaviště spolu se Stavebním veletrhem. K vidění tak znovu budou nabídky sazenic nebo nářadí na zahradu, ale také novinky z architektury. Přijďte si užít dvě jarní výstavy za cenu jedné vstupenky. Začínají už 8. května.

Oblíbená výstava HOBBY proběhne letos poprvé zároveň se Stavebním veletrhem. Tradičně se na HOBBY sjedou firmy s nabídkou sazenic, semen, nebo nářadí pro zahradu, opět se zúčastní i vědci z Biologického centra Akademie věd ČR s mobilní laboratoří ve stylovém stříbrném karavanu, který bude stát nedaleko hlavní brány spolu s Kompostárnou Jarošovice. Návštěvníci tu uvidí malou půdní zoo s živými živočichy, neviditelný půdní svět pod mikroskopy a lupami, ale i ukázky půdních vlastností a procesů.

Bohatý doprovodný program a návštěvnické soutěže

Od středy do neděle  bude každý den probíhat bohatý doprovodný a kulturní program, a to i pro nejmenší návštěvníky jako je například dětský koutek s řadou atrakcí, o víkendu na výstavištním rybníku rybářské závody Chyť a pusť. Pro dospělé bude každý den v Pivovarské zahradě nejen hudební program, ale i řada soutěží jako například Pití piva na čas nebo Velká cena HOBBY v pojídání bramboráku. Poslední den, tedy v neděli 12. května, vybere porota v čele s moderátorem Karlem Voříškem nejšikovnějšího VOŘÍŠKA ROKU. Hlavní ceny do soutěže věnuje firma Guden, která přináší na trh gurmánská krmiva z Dánska pro psy a kočky.

Stavební veletrh – Stavba od A do Z

Absolutní novinkou je Stavební veletrh s podtitulem „Stavba od A do Z“. Proběhne v pavilonu T1 a T2 a na přilehlých venkovních plochách. Vystavovatelé budou prezentovat novinky z architektury, bydlení a stavebnictví jako jsou stavební materiály, výrobky, technologie apod. „Je to skvělá možnost se po delší době opět seznámit v jihočeském regionu s problematikou výstavby rodinných domů. Stavební veletrh by měl provést návštěvníka nejen jednotlivými fázemi výstavby domu, ale také poskytnout průřez novinkami z oblasti moderních technologií,“ říká předseda představenstva Mojmír Severin.

Odborné přednášky a tematické výstavy

Součástí veletrhu budou i odborné přednášky pro veřejnost. Zástupci Centra pasivního domu uspořádají na pódiu tříhodinový blok přednášek na téma: „Základní principy úsporných budov, řízené větrání technologií, téměř nulové budovy a obecný přehled, jak v současné době stavět“, poradci a odborníci z oblasti energií předají klíčové informace o tom, jak získat dotace na bydlení, přednášet budou na téma: „Dotační možnosti pro váš dům – Nová zelená úsporám a kotlíkové dotace“.

HOBBY a Stavební veletrh
8. – 12. května
Středa – Sobota 9 – 18 hodin
Neděle 9 – 17 hodin
Pro vstup do areálu budou otevřené brány číslo:
1, 2, 3 a od Tesca

Vystoupí i zástupci Jihočeského muzea a seznámí návštěvníky s archeologickým průzkumem ze staveniště dálnice D3. Dalším z témat v rámci přednáškového programu bude ochrana majetku od specialistů z Odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra ČR.

Stavební veletrh budou doprovázet tematické výstavy jako například putovní výstava „Presta jižní Čechy 2016-2018“ dokumentující desátý ročník soutěžní přehlídky stavebních realizací organizovaný Českým svazem stavebních inženýrů ve spolupráci s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě a Svazem podnikatelů ve stavebnictví. Jihočeský kraj doplní svoji expozici výstavními panely nejvýznamnějších staveb, které Kraj financuje.

Po celých pět dní bude v pavilonu T1 instalovaná panelová výstava budějovického patriota, fotografa, autora cca dvaceti knih o Českých Budějovicích a sběratele českobudějovických pohlednic, držitele Ceny města za rok 2015 Milana Bindera „Když století městem proletí“.

Navštívit také budete moct výstavu Leonardium společnosti Objevárium v pavilonu T2. O víkendu budou pro malé návštěvníky Leonardia připraveny speciální workshopy ke Dni matek. Objevárium je obecně prospěšná společnost, která se zabývá tvorbou interaktivních edukačně-zábavných výstav pro děti. Jde o projekty rozvíjející kreativitu a myšlení.

Předprodej vstupenek probíhá již teď v prodejní síti Ticketstream a vstupenka je společná pro obě výstavy. Více informací na www.vcb.cz , FB a instagramu Výstaviště.

Soutěž o vstupenky na výstavu Hobby a Stavební veletrh (8. – 12. května, Výstaviště České Budějovice)

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžou tři čtenáři vyhrát dvě vstupenky na výstavu. Stačí jen do pondělí 6. května správně odpovědět na soutěžní otázku a čekat na slosování. 

Soutěž skončila! Vstupenky vyhrává Lenka Rychlá, Lucie Šulcová a Adolf Matějka. Gratulujeme!

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Tisková zpráva

Štítky výstaviště, Hobby, soutěž, výstava, veletrh, Akademie věd České republiky, Karel Voříšek, České Budějovice, Jihočeský kraj, Milan Binder, Tesco, Ministerstvo vnitra České republiky

SOUTĚŽ: Jarní výstava Hobby se poprvé představí společně se Stavebním veletrhem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.