Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Studentky VŠTE si pochvalují praxi v dm drogerie markt. Některé z nich do společnosti nastoupí na hlavní pracovní poměr

PR článek

Že pro vás školní praxe představuje pouhé razítko? V žádném případě by tomu tak být nemusel. . . Stačí si jen dobře promyslet, jak s takovou praxí naložit. Kolikrát vám totiž otevře dveře do budoucího zaměstnání. A to i na pozici, na kterou byste hned po vystudování jen tak nedosáhli. Své o tom vědí studentky Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích (VŠTE), které jsou nyní na praxi v českobudějovické centrále dm drogerie markt. Dvě z nich budou od července ve své práci pokračovat na hlavní pracovní poměr.

„Nastoupím jako administrativní pracovnice v klasické reklamě, z čehož mám radost, protože je to skvělá práce přímo v mém oboru. Nabídku jsem dostala díky praxi, kterou zde vykonávám. Vlastně se nyní zaučuji a od července už budu fungovat naplno,“ usmívá se Šárka Opekarová, která ještě před několika týdny nevěřila, že by se jí podobná šance mohla naskytnout. „Vím, že se v dm drogerie markt hojně využívá němčina, kterou příliš dobře neovládám, takže jsem nečekala, že by to dopadlo takhle dobře. Na mé budoucí pracovní pozici ji prozatím nebudu tolik potřebovat. Každopádně se v ní hodlám zdokonalovat, a to i za pomoci firmy.“

Tři měsíce praxe jsou poměrně dlouhá doba, během které studenti firmu důkladně poznají. Šárka Opekarová to potvrzuje: „Prošla jsem několika odděleními, než jsem se dostala na oddělení marketingu. Během uplynulých týdnů jsem se seznámila takřka se všemi kolegy, udělala si přehled o tom, co marketing obnáší, jak funguje kancelář, zkrátka jsem poznala vše potřebné. K tomu je praxe dokonalá a jsem ráda, že VŠTE něco takového umožňuje,“ popisuje Opekarová.

Stejné zkušenosti má i Denisa Marková, která praxi v dm drogerie markt zažila před rokem. „Tady by se mi vážně líbilo,“ prohlásila tehdy první den. A skutečně… na kolegy ze společnosti její pracovní nasazení tak zapůsobilo, že hned po státnicích nastoupila na pozici finanční účetní. „Byla jsem… vlastně jsem za to stále nesmírně vděčná. Málokterá firma by mi poskytla takové místo bez praxe. Propojení VŠTE s firmami jako dm drogerie markt má bezesporu smysl. Během praxe jsem tady získala zkušenosti v administrativě, marketingu, financích, ale třeba i na recepci, na které jsem si zdokonalovala komunikační dovednosti. Během těch tří měsíců jsem zpracovávala podklady, účastnila se interních školení, zažila provoz filiálek, zkrátka jsem se seznámila s chodem celé společnosti a díky její různorodosti jsem zjistila, co by mě nejvíc bavilo,“ líčí svůj příběh Denisa Marková.

VŠTE začala s dm drogerie markt spolupracovat před dvěma lety. Kooperace nakonec překonala prvotní představy. „Zpočátku jsme měli obavy, zda budeme mít na praktikanty dostatek času v našem pracovním vytížení a přemýšleli, jakou práci jim vlastně můžeme svěřit… Ukázalo se ale, že se jedná jen o mýtus, který jsme spoluprací s VŠTE změnili. Zjistili jsme, jak vítanou pomocí pro nás studentky jsou,“ říká vedoucí oddělení rozvoje organizace Monika Topková, která vyzdvihuje fakt, že VŠTE po studentech vyžaduje tříměsíční praxi, jež tak může jít do hloubky. „Se školami jsme mluvili již dříve, ale zajímala je spíše dvoutýdenní praxe. Je možné, že během ní studenti něco málo poznají, ale skutečně se to s tříměsíční praxí VŠTE nemůže srovnávat. Studenti se opravdu začleňují do pracovního procesu, postupně fungují, jako by u nás přímo pracovali.“

Největším benefitem dle Moniky Topkové je, že pokud studenti o práci vážně stojí, mají velkou šanci ji získat, ostatně zmíněné studentky na začátku článku jsou toho důkazem.

Spolupráci s dm drogerie markt si pochvaluje i VŠTE. „Je to jedna z firem, která se našim studentům věnuje velmi pečlivě a promyšleně. Již tři z pěti praktikantů mají zajištěno pracovní uplatnění. To je úžasná bilance, která nás těší a potvrzuje, že naše úzká spolupráce s firmami je výhodná pro obě strany. Na příkladu Denisy Markové je vidět, že se student díky praxi dostane i na pozici, ke které by vedla složitější a delší cesta,“ říká vedoucí Úseku vnějších vztahů VŠTE František Kotrba.

Na závěr je třeba dodat, že ačkoliv mluvíme především o studentkách, dm drogerie markt je vhodným prostředím pro praxi i pro studenty VŠTE. Ti by našli využití například na IT oddělení nebo oddělení marketingu a nákupu.

Štítky Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Dm-drogerie markt, České Budějovice, František Kotrba, pracovní poměr

Studentky VŠTE si pochvalují praxi v dm drogerie markt. Některé z nich do společnosti nastoupí na hlavní pracovní poměr  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.