Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na dětskou olympiádu vyšle reprezentanty i Jihočeský kraj. Hry startují za čtyři týdny

Necelých třicet dní zbývá do slavnostního zahájení dalšího ročníku Olympiády dětí a mládeže (ODM). Přes čtyři tisíce reprezentantů ze všech krajů se utká o své první olympijské medaile v osmnácti sportech. Vedle tradiční atletiky, plavání nebo volejbalu, mohou mladí závodníci nově soutěžit také v judu, sportovním lezení nebo v umělecké disciplíně – street art.

„Olympiáda dětí a mládeže je letošní největší sportovní událostí, nejen našeho kraje, ale i celé republiky. Připravili jsme výborné podmínky pro závodníky a zajímavý doprovodný program pro fanoušky,“ řekl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Akce se do kraje vrací po devíti letech, kdy se zde konala její zimní verze a své první olympijské medaile na ni v roce 2010 sbírali například biatlonistka Markéta Davidová, sdruženář Tomáš Portyk nebo lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká.

Jihočeský kraj, který se při posledním ročníku letní olympiády umístil na jedenácté příčce, věří, že si všichni odvezou nová přátelství a krásné vzpomínky. „Jihočeský kraj hostil Olympiádu dětí a mládeže v roce 2009. Všichni jsme ji tenkrát prožívali a fandili našim. Olympiáda měla báječnou atmosféru. Přeji všem děvčatům i chlapcům, kteří budou náš kraj letos reprezentovat, ať dosáhnou co nejlepších výsledků. A kdyby to nebylo zrovna na medaile, je důležité, abyste si přivezli krásné zážitky, radost z pohybu a nová přátelství. Jižní Čechy vám drží palce,“ uvedla hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská.

Atmosféru největší multisportovní akce si rodiče, kamarádi i sportovní fanoušci mohou opět užít i u televizních obrazovek. ČT sport odvysílá každý den živě z akce až osm hodin závodů. „Předchozí dva ročníky Olympiády dětí a mládeže získaly díky živým přenosům mnohem větší pozornost veřejnosti, kterou si mládežnický sport rozhodně zaslouží,“ dodal místopředseda ČOV Filip Šuman

Jedním z hlavních cílů projektu je motivace mládeže ke sportu, což potvrzuje i předseda ČOV Jiří Kejval. „Olympiáda dětí a mládeže je pro Český olympijský výbor nejvýznamnější akcí pro mládež. Díky své jedinečné atmosféře, která přibližuje dětem skutečné Hry, dokáže účastníky ve sportu dále motivovat. Krásným příkladem byla v říjnu 2018 mezinárodní olympiáda mládeže v Buenos Aires, kde českou výpravu tvořili z poloviny bývalí účastníci ODM. Mám radost, kam se za svou šestnáctiletou historii akce posunula,“ řekl Kejval.

 

Štítky Olympiáda dětí a mládeže, Jihočeský kraj, sport, olympijské hry, Český olympijský výbor, Jiří Kejval, Martin Půta, Letní olympijské hry, Markéta Davidová, Ester Ledecká

Na dětskou olympiádu vyšle reprezentanty i Jihočeský kraj. Hry startují za čtyři týdny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.