Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Den otevřených dveří připomene 110 let městské hromadné dopravy ve městě

Přesně 110 let ode dne, kdy vyjela do ulic první tramvaj a začala se psát historie městské hromadné dopravy v Českých Budějovicích, uspořádá Dopravní podnik města České Budějovice tradiční akci, na které představí minulost i současnost tohoto typu dopravy.

Na obou vozovnách, autobusové v Novohradské ulici, ale i trolejbusové v ulici Horní, je v sobotu 15. červen od 10 do 16 hodin připraven bohatý program pro malé i velké návštěvníky.

Dopravce představí veškerou techniku, se kterou zajišťuje nejen MHD, ale i správu veřejného osvětlení a parkovací službu, proběhnou ukázky složek IZS, Jihočeské zoologické zahrady v Hluboké nad Vltavou nebo z budějckého letiště. Vrcholem celého dne by pak jistě měla být spanilá jízda historickými vozy městem.

Vstup na akci je zdarma, navíc budou obě vozovny propojené kyvadlovou dopravou, a tak se návštěvníci nemusí obávat složitých přejezdů. Více informací najdete na webových stránkách podniku a na Facebooku.

Tisková zpráva

Štítky den otevřených dvěří, MHD, Dopravní podnik, městská hromadná doprava, České Budějovice, Hluboká nad Vltavou, Facebook

Den otevřených dveří připomene 110 let městské hromadné dopravy ve městě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.