Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Stavba táborského centra pro seniory bude stát zhruba 240 milionů korun

Stavba táborského centra pro seniory bude stát přibližně 240 milionů korun. Původně město počítalo, že půjde o částku zhruba o třetinu nižší. Odborné posudky však potvrdily, že náklady budou vyšší. Město nyní zadalo zakázku a přibližně v září by měla komise vybrat nejlepší nabídku. Centrum pro seniory by pak mohlo zahájit provoz na jaře roku 2022.

„Pokud vše dopadne dobře, mohla by stavba začít ještě letos na podzim. Zahájilo by se demoličními pracemi," uvedl starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020). Centrum pro seniory bude stát v blízkosti nemocnice. Momentálně se na místě nachází například i nevyužívané budovy.

Centrum pro seniory bude mít kapacitu 70 lůžek. Navazuje na G centrum, které ve městě poskytuje sociální služby a domov důchodců. V nově postaveném objektu budou například i lůžka pro pacienty s Alzheimerovou chorobou.

Město počítá, že by přibližně 60 milionů korun na projekt mohlo získat z dotace. „Zbytek bychom uhradili sami. Máme nějaké rezervy a také bychom asi použili úvěr," řekl starosta. Dodal, že podmínkou smlouvy je mimo jiné to, že vítěz výběrového řízení musí stavbu dokončit do zhruba dvou a čtvrt roku od zahájení. „Proto věříme, že by na jaře roku 2022 mohli centrum začít využívat první senioři," řekl.

Podle něj v tuto chvíli není ve městě převis žadatelů o umístění do domova seniorů. Město plánovaným projektem ale reaguje na demografický vývoj, který předpokládá nárůst podílu starších obyvatel v populaci. „Zájem o tyto služby je vysoký. Když to řeknu s nadsázkou, tak bychom zde uživili dvě až tři taková centra pro seniory," uvedl starosta.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Tábor, stavba, senioři, centrum pro seniory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba táborského centra pro seniory bude stát zhruba 240 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.