Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Město bude mít nový web. Ten aktuální je nepřehledný a zastaralý

, aktualizováno 22. června 2019, 18:12

Více než deset let už se neměnila podoba a funkčnost webových stránek města. Ty jsou podle ohlasů lidí nepřehledné a zastaralé. Navíc neodpovídají dnešní době chytrých telefonů nebo tabletů. Město se proto chystá stránky zmodernizovat. Spuštěny by mohly být během příštího roku.

Současný web města České Budějovice se neměnil více než deset let. Tomu odpovídá jeho vzhled a funkčnost. Podle některých lidí jsou webové stránky nepřehledné, špatně se na nich hledá a nejsou uzpůsobené moderním technologiím. „Já na ten web ani nechodím. Nikdy jsem tam nenašla co jsem potřebovala,“ říká Martina Novotná.

Nutnost změny webu vnímá i radnice. „Lidé už teď většinou fungují na mobilních telefonech a tabletech, web k tomu není uzpůsobený. Ta obnova je i proto nutná,“ potvrdil náměstek primátora Petr Holický.

Nový web by měl být přehlednější a uživatelsky přívětivější. „Nějaké práce na něm už proběhly, ale jsou to softwarové věci. Grafický vzhled řešíme,“ dodal. Právě nová podoba webu by měla vzejít z veřejné zakázky, kterou chce město v nejbližších měsících vypsat. 

První vypracované podklady k novým stránkám by měly vyjít na více než jeden milion korun.

Foto Dominika Volf

Štítky České Budějovice, web, novinka

Město bude mít nový web. Ten aktuální je nepřehledný a zastaralý  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.