Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeští hygienici zaznamenali deset nevyhovujících vzorků zmrzlin

Jihočeští hygienici při kontrolách zmrzlin od konce června do těchto dnů evidovali zatím deset nevyhovujících vzorků. Většinou vykazovaly vyšší počet bakterií. V žádném případě nešlo o závažnější nedostatky. Hygienici zatím zkontrolovali v kraji 50 vzorků zmrzlin.

„Některé drobnější nedostatky odstranili provozovatelé přímo na místě při naší kontrole. Pokud se jednalo o výskyt vyššího počtu bakterií, poukazuje to na fakt, že z různých důvodů není kontrolované místo po hygienické stránce naprosto v pořádku," řekla Dagmar Smitková z jihočeské hygienické stanice. Bakterie mohou pocházet například z ne úplně čistých rukou prodávajícího nebo ze špatně udržovaných přístrojů na výrobu zmrzliny.

Hygienici v Jihočeském kraji při kontrolách zmrzlin letos uložili devět blokových pokut. Provozovatelé v součtu zaplatili 18 tisíc korun.

Smitková uvedla, že úroveň hygieny v místech, kde se v Jihočeském kraji prodává zmrzlina, zůstává stejná jako v minulých letech. „Ale kontrolujeme také například cukrárny, kde se neprodává jen zmrzlina. V takových případech její vzorky třeba neodebíráme a zaměříme se na jiné věci," uvedla Smitková.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zdraví, potraviny, hygiena, Jihočeský kraj, zmrzlina, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští hygienici zaznamenali deset nevyhovujících vzorků zmrzlin  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.