Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Temelíně o víkendu začnou prohlídky. Volná místa lidé obsadili během pouhých tří dní

Přesně 256 míst na prohlídku Jaderné elektrárny Temelín obsadili lidé během pouhých tří dní. Už tuto sobotu začínají v jihočeské elektrárně Dny otevřených dveří. Předem registrovaní zájemci si Temelín budou moci prohlédnout každou sobotu až do 7. září.

Projít areálem elektrárny, seznámit se s technikou hasičů a navštívit sklad použitého paliva. Takový program připravila elektrárny pro 256 zájemců o jadernou energetiku. Ti si teď každou sobotu až do 7. záři budou moci prohlédnout jihočeskou jadernou elektrárnu. Kapacita prohlídek je již ale naplněna. „Kapacitu 256 osob jsme naplnili za pouhé tři dny. Kdo se nestihl přihlásit, může kdykoli přijít na prohlídku infocentra. To je otevřeno i přes léto,“ uvedla Hana Marečková z temelínského infocentra.

Jako téma prohlídek energetici pro letošní rok zvolili cestu paliva. „Palivo v elektrárně prochází určitou proměnou a hned několika místy. Nejdříve je ve skladu čerstvého paliva, pak z něj v reaktoru získáváme energii, a nakonec skončí ve skladu použitého paliva. A právě sklad použitého paliva návštěvníkům ukážeme,“ poznamenal Petr Šuleř, vedoucí komunikace jaderných elektráren ČEZ.

Prohlídky jsou zdarma, do střeženého prostoru se přitom dostanou jen fyzicky zdatní zájemci starší patnácti let," dodal tiskový mlivčí elektrárny Marek Sviták. 

Autoři | Foto Marek Sviták

Štítky Temelín, prohlídky, Českobudějovicko, elektrárna, palivo, Jaderná elektrárna Temelín, ČEZ

V Temelíně o víkendu začnou prohlídky. Volná místa lidé obsadili během pouhých tří dní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.