Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Počet nakažených klíšťovou encefalitidou a lymeskou boreliózou mírně stoupl

Během tohoto týdne stoupl počet nahlášených onemocnění přenášených klíšťaty. U klíšťové encefalitidy se jedná o čtyři případy. Dvacet nových případů přibylo u lymeské boreliózy. Oproti loňskému roku se stále jedná o nižší čísla. Nejvyšší počet nemocných klíšťovou encefalitidou je na Českobudějovicku, Jindřichohradecku a Českokrumlovsku.

„Od začátku roku je v Jihočeském kraji hlášeno 49 případů onemocnění klíšťovou encefalitidou a 239 případů lymeskou boreliózou. Ve srovnání s rokem předcházejícím za stejné období roku je hlášeno o 24 případů onemocnění klíšťovou encefalitidou méně a o 43 případů lymeské boreliózy méně,“ uvedla Marie Nosková z Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje.

Nejvyšší počet nemocných klíšťovou encefalitidou je na Českobudějovicku, Jindřichohradecku a Českokrumlovsku. Lymeská borelióza je nejčastěji hlášena u nemocných z Českobudějovicka, Táborska a Jindřichohradecka.

Klíšťat se nezbavíme ani po prázdninách. Podmínky v září a v říjnu bývají pro jejich aktivitu velmi dobré. Sezónní výskyt těchto onemocnění bude určitě pokračovat i v následujících měsících. 

Foto pixabay.com

Štítky klíšťata, onemocnění, Lymeská borelióza, Krajské hygienické stanice, klíšťová encefalitida, lymská borelióza, nemoc, okres České Budějovice, okres Jindřichův Hradec, okres Český Krumlov, Jihočeský kraj, Marie Pštrossová-Nosková, Krajská hygienická stanice

Počet nakažených klíšťovou encefalitidou a lymeskou boreliózou mírně stoupl  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.