Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Náměstci hejtmanky poblahopřáli jihočeským sportovcům za devátou letní olympiádu dětí a mládeže

Blahopřejeme vám k zisku 26 medailí a děkujeme za reprezentaci kraje. Tato slova si vyslechli mladí jihočeští sportovci, kteří obsadili první až třetí místo na Hrách 9. letní olympiády dětí a mládeže České republiky 2019, od prvního náměstka hejtmanky Josefa Knota a jejího náměstka Pavla Hrocha.

Kromě toho si ze setkání na krajském úřadě konaném v pondělí 9. září odnesli i drobné dárky a poukázky na nákup sportovních potřeb.

Letní olympiáda se letos konala v Libereckém kraji a mladé jihočeské sportovní naděje na ni v konkurenci svých vrstevníků z ostatních 13 krajů a hlavního města Prahy obsadili deváté místo. „Získali jste celkem 26 medailí, z toho tři zlaté, devět stříbrných a 14 bronzových. Blahopřeje vám k dosaženým výsledkům a věřím, že ze zimní olympiády, kterou hostí v roce 2020 Karlovský kraj, bude medailová sklizeň i umístění ještě radostnější,“ uvedl Hroch.

Knot pak vedle gratulace připomněl i důležitou roli sportu pro mládež. „Velice mě těší, že tu vidím tolik mladých a pro sport zapálených tváří. Zároveň bych chtěl poděkovat vašim rodičům i trenérům, že vás k aktivnímu pohybu v dnešní přetechnizované době vedou,“ zdůraznil první náměstek hejtmanky s tím, že sport se i pozitivně promítá do formování charakteru mladých lidí.

Tisková zpráva | Foto Radek Šíma

Štítky hry, děti, mládež, medaile, ocenění, Letní olympijské hry, Pavel Hroch, Josef Knot, Česko, sport, Zimní olympijské hry, Praha, Liberecký kraj

Náměstci hejtmanky poblahopřáli jihočeským sportovcům za devátou letní olympiádu dětí a mládeže  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.