Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Výstaviště zaplavily lasery. Osmý ročník Vltava žije nepřekazil ani déšť

Přistání na Měsíci. To bylo hlavním tématem letošního ročníku multimediálního festivalu Vltava žije, který se konal na budějckém výstavišti. Připravena byla několikametrová scéna, kterou protínaly lasery a další světelné efekty. Poprvé se na festival platilo vstupné.

Kvůli špatnému počasí začal program se zhruba půlhodinovým zpožděním. Show byla rozdělena do několika bloků, ve kterých laserové efekty střídaly mluvené pasáže. Postupně byla ukázána celá mise Apolla 11. Pravděpodobně největším vrcholem večera bylo samotné přistání na Měsíci. Nad diváky byla vytažena železná konstrukce, ve které byl zavěšen astronaut. „Show se mi líbila. Nejvíc to, jak na Měsíci přistál ten pán. Trochu jsem se bála, aby nespadnul, ale nakonec to dobře dopadlo,“ řekla Lenka Ostrá, která se přišla podívat s rodiči. I těm se program líbil. „Bylo to naprosto skvělý. Ty efekty, musí za tím být hrozná práce. Všechna čest organizátorům, že to i přes takové počasí zvládli,“ řekli.

Některé návštěvníky ale show natolik nezaujala. „Zážitek to samozřejmě byl, ale to dělala ta světla a efekty. Loňský program se mi líbil víc. Navíc jsem čekal, že to bude delší,“ řekl krátce po programu pětadvacetiletý Lukáš Novák.

Velkým mínus, které lidé na celé akci viděli, bylo placení vstupného. „Je to jen sto padesát korun, jasně, ale dřív ten festival byl o něčem jiném. A to se mi líbilo, bylo to pro lidi. Teď mám spíš pocit, že se z toho stává hrozná komerce,“ uvedla Veronika Částková.

Doprovodný program

Kromě samotné show byl připraven také doprovodný program. Areál výstaviště se otevřel už ve čtyři hodiny a návštěvníci mohli vyslechnout přednášky o vesmíru, užít si rodinnou zábavu, stánky s občerstvením i hudební program. Program byl také u Jaderné elektrárny Temelín. „Na vodním plátně o velikosti 240 metrů se v patnáctiminutových intervalech střídaly důležité momenty z tohoto historického okamžiku,“ popsal mluvčí elektrárny Marek Sviták.

 

Foto Zuzana Reifová

Štítky Vltava žije, Měsíc, Apollo 11, show, festival, Vltava, laser, kongresové centrum, Jaderná elektrárna Temelín

Výstaviště zaplavily lasery. Osmý ročník Vltava žije nepřekazil ani déšť  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.