Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Městem projde tradiční vlajkový průvod. Oslaví výročí organizace Erasmus

Ve čtvrtek 10. října se v centru Českých Budějovic bude na počest 30. výročí existence organizace Erasmus Student Network konat vlajkový původ, takzvaný Flag Parade. Průvodu se účastní zahraniční studenti vysokých škol, kteří pocházejí z různých koutů světa.

Vlajkový průvod začne ve tři hodiny odpoledne na začátku Lannovy třídy (blíže k nádraží) malováním vlajek na obličej. V 16:00 hodin vyrazí a bude pokračovat přes Lannovu třídu až na náměstí Přemysla Otakara II., kde bude pořízena fotka všech účastníků. Akci pořádají Erasmus Student Network VŠTE Budweis a Erasmus Student Network USB Budweis, z Jihočeské Univerzity a Vysoké Školy technické a Ekonomické v Českých Budějovicích.

Průvodu se účastní zahraniční studenti obou škol, kteří pocházejí z různých koutů světa. Veřejnost je vřele vítána a může se do průvodu zapojit, stejně tak se připojit i k večerním oslavám.

Program Erasmus + je vzdělávací program Evropské unie, který podporuje zahraniční mobility. Díky programu mohou vyjet za studiem, stáží či dobrovolnickou činností nejen studenti, ale také pedagogové, učni, dobrovolníci či vedoucí mládeže, a to až na jeden rok.

Možnost vyjet s programem Erasmus mají Češi od roku 1998. Za tu dobu této šance využilo na 120 tisíc Čechů a počet výjezdů stále stoupá. Za aktuální období šesti let by mělo z Evropské unie díky tomuto programu vycestovat přes čtyři miliony lidí.

Flag Parade zaštituje příspěvková organizace ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Dům zahraniční spolupráce, který pomáhal s přípravami celé akce.

Tisková zpráva

Štítky Flag parade, Erasmus, vysoká škola, studenti, České Budějovice, Evropská unie, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Náměstí Přemysla Otakara II., Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky

Městem projde tradiční vlajkový průvod. Oslaví výročí organizace Erasmus  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.