Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Státní vlajka na českobudějovické radnici bude na půl žerdi

Státní vlajka na českobudějovické radnici bude od dnešního odpoledne stažena na půl žerdi. Důvodem je vyhlášení státního smutku, který připadá na zítřejší den, tedy na den, kdy proběhne pohřeb Karla Gotta.

Lidé se dnes od ranních hodin na Žofíně loučí se zpěvákem Karlem Gottem. Do sálu vcházejí vyhrazeným koridorem, před pódiem s rakví pokládají květiny, krátce se zastavují, někteří si rakev ozdobenou velikou květinovou aranží fotografují. Spočinou pohledem na velké černobílé Gottově fotografii, která nad pódiem visí. Po chviličce všichni odcházejí, obejdou sál a místo s asi třemi desítkami věnců od státních institucí i přátel a před východem ze sálu se ještě loučí posledním pohledem na rakev.

Zatímco veřejnost dostala možnost rozloučit se s velikánem české populární hudby dnes, pozvaní hosté mu vzdají úctu zítra. Konat se bude zádušní mše, kterou bude sloužit kardinál Dominik Duka v katedrále svatého Víta na Pražském hradě.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky pohřeb, Karel Gott, úmrtí, státní smutek, rakev, Dominik Duka, Slovanský ostrov, Pražský hrad, Sveti Vid, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Státní vlajka na českobudějovické radnici bude na půl žerdi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.