Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pomník v Třeboni symbolizuje děti, které zemřely během těhotenství nebo při porodu

Pietní místo pro rodiče, kterým během těhotenství nebo při porodu zemřelo dítě, zřídili na hřbitově v Třeboni na Jindřichohradecku. Zemřelé děti připomíná pomník, který vytvořil z hořického pískovce sochař Lukáš Šimek. Symbolizuje lůno matky a nenarozený plod.

„Rozhodli jsme se vybudovat toto důstojné vzpomínkové místo jako prostor pro truchlení naplněný úctou především k nenarozeným dětem," uvedla ředitelka Hospicové péče sv. Kleofáše Petra Brychtová.

Podle Petry Pfeiferové z hospicové péče není pomník určený jen pro lidi z Třeboně a okolí. „Pietní místo může navštívit kdokoliv. Je to unikátní projekt v tom, že nemáme informaci o tom, že by podobné místo někde v republice bylo," řekla. Pomník má podle ní pomoci lidem zasaženým tragédií tuto událost překonat.

Pietní místo symbolicky slavnostně otevřeli na přelomu října a listopadu. „Ten důvod je jasný. Blíží se Dušičky, což je den určený pro památku všem zesnulým. Lidé v tomto období více chodí na hřbitovy a zde v Třeboni si mohou prohlédnout pietní místo," dodala Pfeiferová.

Štítky pietní místo, Třeboň, smrt, dítě, pomník, okres Jindřichův Hradec, Dušičky, těhotenství, porod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pomník v Třeboni symbolizuje děti, které zemřely během těhotenství nebo při porodu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.