Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Radnice bude v sobotu svítit purpurově , připojí se k oslavám Světového dne předčasně narozených dětí

Českobudějovická radnice bude v sobotu svítit purpurovou barvou a připojí se tak k oslavám Světového dne předčasně narozených dětí. Symbolicky tak připomene všechna dříve narozená miminka a upozorní na problematiku předčasných porodů. Poctí mimo jiné i Neonatologické oddělení Nemocnice České Budějovice, které se řadí mezi velice úspěšná pracoviště svého druhu v České republice.

Lékaři a sestry pod vedením primáře Milana Hanzla, dokážou zachránit miminka od hranice životaschopnosti a s porodní váhou kolem 500 gramů.

Podle náměstka primátora Viktora Lavičky vzdá město hold i zdravotníkům, kteří se o předčasně narozená miminka starají, protože v mnoha případech bojují o jejich život.

„Purpurové srdce je celosvětově vnímaný symbol a ocenění za zranění v boji. Původně se udělovalo vojákům, v posledních letech myšlenku přejali i rodiče nedonošených dětí na celém světě. Purpurová barva je barva královská; barva králů a královen i všech nedonošených dětí,“ vysvětlila Petra Kašparová, redaktorka časopisu Nejste v tom sami, který vydává organizace Nedoklubko.

S projektem nasvícení budov purpurovou barvou přišla před několika lety Nedoklubko, která již 16 let podporuje děti po předčasném porodu včetně jejich rodičů a je členem tuzemských i mezinárodních organizací věnujících se této problematice. Spolupracuje i s odborníky z řad neonatologů, psychologů, dětských neurologů, pediatrů a dalších zdravotnických i nezdravotnických profesí.

Foto

Štítky radnice, Světový den předčasně narozených dětí, purpurová, České Budějovice, Nemocnice České Budějovice, Česko, slavnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice bude v sobotu svítit purpurově , připojí se k oslavám Světového dne předčasně narozených dětí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.