Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Lidé z okolí Temelína dostanou originální kalendáře, na jeho přípravě se podílely děti ze základních škol

Sedmnáct tisíc netradičních kalendářů budu v následujících týdnech dostávat obyvatelé v okolí Jaderné elektrárny Temelín. Dvouletý stolní kalendář pro roky 2020-2021 ozdobily kresby žáků ze tří základních škol z okolí elektrárny. Vedle svátků nebo významných výročí zde lidé najdou informace o tom, jak se chovat v případě mimořádné události. Kalendáře jsou určeny pro všechny úřady, instituce, školy, zdravotnická a ubytovací zařízení, podniky, domácnosti a rekreační obydlí v okolí elektrárny.

Obyvatelům v okolí temelínské elektrárny ČEZ kalendář předává už po čtrnácté. Lidé v něm najdou informace, jak se chovat v případě mimořádných událostí. Jde především o základní pokyny k varování, ukrytí nebo evakuaci. „Věříme, že informace ze zadní části lidé potřebovat nebudou, nesmíme ale informovanost okolních obyvatel podcenit. Na stolní kalendáře jsou lidé z okolí elektrárny už zvyklí a někteří z nich v kalendáři dokonce najdou obrázky svých dětí,“ uvedl Jan Kruml, ředitel Jaderné elektrárny Temelín.

Kalendář obsahuje celkem 52 obrázků, které namalovaly děti ze tří základních škol z těsného okolí temelínské elektrárny. Tematicky jsou zaměřeny na čtyři roční období.

„Distribuce kalendářů bude probíhat v následujících týdnech. Stejně jako v uplynulých letech budou obyvatelé o způsobu jejich převzetí informováni prostřednictvím místních městských či obecních úřadů. Další tisícovku kalendářů bude elektrárna Temelín pro města a obce držet jako rezervu," řekl tiskový mluvčí elektrárny Marek Sviták.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Marek Sviták

Štítky Temelín, kalendář, základní školy, Českobudějovicko, elektrárna, základní škola, Jaderná elektrárna Temelín, ČEZ, Jan Kruml

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé z okolí Temelína dostanou originální kalendáře, na jeho přípravě se podílely děti ze základních škol  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.