Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ve Čtyřech Dvorech vyroste bytový dům, sloužit by měl seniorům i mladým rodinám

Město plánuje výstavbu bytového domu, který by měl stát ve Čtyřech Dvorech. Sloužit by měl seniorům, mladým rodinám a počítá i se sociálním bydlením. Stavba by měla proběhnout ve dvou fázích. Momentálně se záměr řeší na útvaru hlavního architekta, pak přejde k dalšímu zpracování.

Bytový dům by měl vyrůst v ulici Evžena Rošického směrem k centru Pouzar. Jednat by se mělo o dvě budovy ve tvaru „L“, které by měly stát proti sobě. „Byty by měly sloužit jak pro mladé rodiny, tak i pro seniory. V plánu jsou i byty pro sociální bydlení. V tuto chvíli se záměr řeší na útvaru hlavního architekta, a pak následně přejde k dalšímu zpracování,“ uvedl náměstek primátora Viktor Lavička.

„Určitě na stavbu těchto bytů pro seniory budeme dělat studii. Nebude to tak, že předložíme jen projekt. Rozvrhnout budeme muset i přesný počet bytů, těch sociálních může totiž být pouze dvacet procent,“ řekl náměstek primátora Tomáš Bouzek.

Město při výstavbě počítá i s bezbariérovým přístupem a přidáním linky MHD, která v těchto místech není dostatečná. „V těchto místech budeme řešit i obslužnost městskou hromadnou dopravou. Už dnes máme požadavky na to, jak tuto lokalitu budeme obsluhovat,“ řekl náměstek primátora Viktor Vojtko.

Výstavba sociálních bytů se v této lokalitě nabízí i z toho důvodu, že naproti je Základní škola Oskara Nedbala. Ta je jednou z mála škol, která má šanci být bezproblémově bezbariérová. „Chybí pouze výtah, aby byl zajištěn i druhý stupeň. První stupeň už je v tento moment plně bezbariérový,“ uvedl Vojtko, který dodal, že projektová příprava je naplánována na příští rok. Stavba by měla proběhnout ve dvou fázích.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Čtyři Dvory, stavba, bytový dům, město, rodina, Evžen Rošický, Viktor Vojtko, Tomáš Bouzek, Oskar Nedbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Čtyřech Dvorech vyroste bytový dům, sloužit by měl seniorům i mladým rodinám  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.