Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Prachatičtí zastupitelé změnili názor, koupí chatu Libín

Prachatičtí zastupitelé rozhodli, že do konce roku koupí horskou chatu Libín, která je několik let zavřená, za 8,6 milionu korun. Na konci října přitom koupi odmítli. Chatu chce město zpřístupnit v roce 2020. Informaci dnes potvrdil zastupitel a někdejší místostarosta Robert Zeman, který koupi prosazoval. Podle něj je chata strategické místo pro turistický ruch, historii i budoucnost Prachatic.

Chatu vlastní společnost Chata Libín Oasa, majitelem je René Odermann. O koupi rozhodli zastupitelé na mimořádném jednání 18. listopadu, pro koupi hlasovalo 12 zastupitelů. Podle Zemana je třeba koupit chatu do konce roku, aby částka šla z letošního rozpočtu.

„Kolegové z ODS věc ještě přehodnotili a hlasovali s námi,“ řekl Zeman. Na zasedání 25. října se ODS hlasování zdržela. Zeman dodal, že v jiných zemích patří podobné horské objekty obcím, které je pronajímají.

Vedení města v říjnu koupi odmítlo, protože by podle něj zatížila hospodářství Prachatic. Starosta Martin Malý v říjnu řekl, že náklady včetně oprav by mohly být až 15 milionů korun.

Autoři | Foto libin.cz

Štítky správa, turistika, prodej, Prachatice, Libín, ODS, Martin Malý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prachatičtí zastupitelé změnili názor, koupí chatu Libín  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.