Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pomoc nejen sportem ocení nemocné děti i jejich rodiny

Přemýšlíte, jak si příjemně užít první adventní neděli? Jste šikovní, aktivní, baví vás sporty? Rádi pomáháte druhým? Již počtvrté máte šanci vše skloubit!

V neděli 1. prosince pořádá Centrum pro mladou rodinu-Mateřské centrum Máj na stejnojmenném sídlišti sportovně charitativní akci. „Podpoříme tak místní dětské pacienty s problémy krvetvorby či s dalšími závažnými diagnózami,“ říká Jitka Plojharová, předsedkyně pořádajícího centra. „Do našeho bezbariérově přístupného prostoru proto zveme všechny, kteří si chtějí zpříjemnit první prosincový den. Startujeme s úderem desáté ranní, v programu se až do 17 hodin vystřídá spousta lákavých činností,“ dodává.

Co vás v rodinném centru Máj čeká

Milovníci pohybu se budou moci zapojit do rozmanitých sportovních programů a vyzkoušet si různorodé aktivity. Obdivovatelé talentů mohou průběžně sledovat zajímavá pohybová, hudební i sportovní vystoupení. Na ty, kteří rádi pečují o svůj zevnějšek, zde čekají levnější masáže, své služby jim za výhodné ceny nabídne kosmetička, manikérka a pedikérka.

Zejména pro dětské zájemce je připraveno oblíbené malování na obličej. Zvídaví návštěvníci libovolného věku zase dostanou šanci prohlédnout si rozmanité řemeslné výrobky a drobné vánoční dárečky na celodenním prodejním trhu. Můžete zde také ochutnat drobné občerstvení nebo dokonce získat inspiraci pro vánoční pečení.

Spolupracujeme s odborníky

Odbornou garanci, precizní informace, ale také odpovědi na vaše případné dotazy opět zajišťují lékaři a ošetřující personál z hematoonkologického oddělení zdejší nemocnice ve spolupráci se členy spolku HAIMA (více informací můžete najít na webu), kteří dlouhodobě pomáhají dětem se závažnými chorobami a podporují také jejich rodiny.

Jak se tam dostanete

Autobusy číslo 3, 5, 8, 18 nebo 45 vás směrem na sídliště Máj dovezou až na zastávku Jaroslava Bendy, přímo k budově Centra pro mladou rodinu Máj. Automobilisté pak mohou využít přilehlá parkoviště.

Chcete také pomáhat?

Zvýhodněné celodenní vstupné je pouhých 200 korun. Všichni účinkující i letos vystupují bez nároku na honorář. „Kompletní výtěžek již tradičně věnujeme na podporu dětských pacientů českobudějovické nemocnice, na konto 52331231/0100. Peníze vždy prospívají nejen celým rodinám, ale především nemocným dětem,“ ujišťuje širokou veřejnost usměvavá Kamila Zelinková, obětavá předsedkyně spolku HAIMA ČB, jež akci spolupořádá. „Všem štědrým dárcům proto ze srdce děkujeme!“ dodává.

Heslo SPORTEM KU ZDRAVÍ se tak příznačně naplňuje jak pro dárce, kteří udělají něco pro svou kondici, tak i pro obdarované a jejich nejbližší, jimž výtěžek pomáhá v nelehké životní situaci. Přijďte se k nám podívat, rozhýbat a potěšit... Kromě příjemně stráveného dne si také budete moci užít hřejivý pocit, že i Vy pomáháte těm, kteří to skutečně potřebují a náležitě ocení.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky pomoc, charita, Haima, Mateřské centrum Máj, rodina, advent, Jaroslav Benda, Nemocnice České Budějovice, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pomoc nejen sportem ocení nemocné děti i jejich rodiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.