Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Roska České Budějovice se přidává k celosvětovým oslavám GivingTuesday

Roska České Budějovice oslavuje GivingTuesday a přidává se tak spolu s miliony lidí po celém světě k největšímu svátku dárcovství a nejštědřejšímu dni v roce. Přidat se a podpořit pacienty s RS může každý. Podpořit všechny, kteří to nevzdali a bojují s roztroušenou sklerózou každý den. Protože si chtějí sami zapnout knoflíček u košile, zavázat tkaničku u boty, vypít si kávu, dojít na nákup, zvednout dítě do náruče... Popovídali jsme si s předsedkyní a ředitelkou centra Rosky ČB Věrou Švábovou.

Co je GivingTuesday?
Giving Tuesday, světový svátek dárcovství, podporuje a oslavuje chuť pomáhat a dělat dobré skutky. Kampaň se koná po celém světě ve stejný den, oslavuje se vždy v úterý následujícím po Dni díkůvzdání a nákupním šílenství na Black Friday. Letos Giving Tuesday připadá na úterý 3. prosince 2019, kdy otevírá charitativní sezónu před Vánoci.

Můžete nám představit organizaci Roska?
Regionální organizace Roska České Budějovice sdružuje a pracuje s pacienty s roztroušenou sklerózou v Jihočeském kraji již 26 let. MS Centrum Roska ČB je rehabilitační, poradenské a kontaktní místo pro všechny pacienty s roztroušenou sklerózou a jejich blízké. Organizuje pro ně mnoho zdraví prospěšných akcí – rekondiční pobyty, rehabilitační cvičení, plavání, půjčuje rehabilitační pomůcky, poskytuje poradenskou činnost, stará se o všeobecnou informovanost široké veřejnosti a spolupracuje s neurology. 

Jak se Roska zapojí do kampaně GivingTuesday?
V tento den otevírá ROSKA České Budějovice nejen svá srdce, ale i dveře svého nového rehabilitačního centra pro širokou veřejnost. Pořádáme akci: Přijďte si k nám zacvičit aneb cvičení s dobrým skutkem. Za minimální poplatek 150 Kč si můžete vybrat cvičení, které Vás baví, či které si chcete jen vyzkoušet. Uděláte něco pro své tělo a svým příspěvkem vyjádříte podporu nemocným roztroušenou sklerózou. Umožníte jednomu pacientovi s roztroušenou sklerózou zúčastnit se jedné lekce skupinového rehabilitačního cvičení s fyzioterapeutkou.

Kdo se může zúčastnit akce?
Uvítáme každého, komu není lhostejný osud druhých lidí, chce pomoci a má chuť si zacvičit.

Jaké cvičení mohou zájemci vyzkoušet?
Bude z čeho vybírat, jedno cvičení bude střídat druhé, protáhneme a zpevníme svalstvo, zrychlíme tempo při rytmech zumby, zklidníme duši při cvičení jógy, vyzkoušíme pilates a mnoho dalšího.

Proč zrovna cvičení?
Cvičení je pro pacienty s RS velice důležité, pomáhá zlepšit jejich fyzický a psychický stav a je velmi úzce provázané s farmaceutickou léčbou. Jedno bez druhého nikdy nebude tak účinné. A cvičení pomáhá i zdravým lidem pečovat o své tělo, proto jsme zvolili pomoc cvičením.

Je možnost podpořit Rosku i jinak?
Ano, Roska České Budějovice má zřízen i transparentní účet 242164841/0300, na který je možné zaslat příspěvek na podporu pacientů s roztroušenou sklerózou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Roska, České Budějovice, roztroušená skleróza, pacient, Černý pátek, Vánoce, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roska České Budějovice se přidává k celosvětovým oslavám GivingTuesday  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.