Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Na šumavské Kvildě začala sezona, lyžovaly desítky lidí

Ve skiareálu Kvilda na Prachaticku začala lyžařská sezona. O víkendu byl poprvé za zimu v provozu hlavní vlek, přijely desítky lyžařů. Sníh byl technický. Kvilda je první jihočeské středisko, kde se letos lyžovalo. Velké jihočeské skiareály Lipno, Zadov i Hochficht vyrábějí umělý sníh, sezonu chtějí zahájit v polovině prosince.

Zájem na Kvildě ovlivnilo v sobotu počasí, kdy padal déšť se sněhem. „I přesto přišlo pár desítek lyžařů, to, co jsme očekávali. Včera bylo hostů víc, kolem padesáti. Podmínky jsou dobré, i přes ošklivé počasí to neslezlo, technický sníh drží, obleva nás nepoškodila," řekl provozní areálu Richard Jirouš.

Skiareál Kvilda bude přes týden zavřený, opět se otevře o víkendu. V provozu je zatím jen hlavní vlek, lyžařská škola ani půjčovny ještě nefungují. Na svahu leží pouze technický sníh.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj, lyžařská sezona, Kvilda, umělý sníh, okres Prachatice, Vodní nádrž Lipno, Hochficht, Zadov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na šumavské Kvildě začala sezona, lyžovaly desítky lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.