Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V jihočeské Továrně na zázraky se vyrábějí sirupy, jejichž ingrediencemi jsou například vášeň a smysl pro čistou chuť z ovoce a bylin

PR článek

Každý si pod slovem zázrak představí něco jiného, ale na mnohém se pravděpodobně shodneme. Takový zázrak by měl ukrývat něco mimořádného, něco tajuplného a skvostného. Každý zázrak by měl určitě potěšit, měl by způsobovat dobré věci, dělat radost a určitě by měl umět život pořádně osladit. A přesně o tom je tento rozhovor s Vladimírem, tvůrcem myšlenky firmy Produkty Vladimír s.r.o. Není o jednom nebo dvou zázracích, ale hned o celé Továrně na zázraky, nebo továrně na sladké radosti, chcete-li…

Co je Továrna na zázraky?
Takové hezké místo na jihu Čech... Místo mimo dosah všeho ruchu. Místo obklopené přírodou. Místo, kde se vyrábějí Vladimírovy sirupy. Každý Vladimírův sirup v sobě ukrývá kouzlo, jehož hlavními ingrediencemi jsou vášeň, smysl pro čistou chuť z ovoce a bylin, špetka nadšení a velká dávka smyslnosti.

V čem jsou sirupy výjimečné?
Všechny naše výrobky jsou vyráběny ručně. Nemáme žádnou strojovou výrobu. Vše nám projde mnohokrát našima rukama, než se sirup dostane k vám domů. Nekupujete jen sirup, kupujete kus nás, kus našeho příběhu a touhy zlepšit své okolí. Nevyrábíme velké objemy, vše připravujeme v malých množstvích. Důvodem je, abychom měli každou část výroby plně pod kontrolou a aby to, co vyrobíme, mělo vždy špičkovou kvalitu. Koneckonců, když někdo vyrobí cokoliv vlastníma rukama, je to na takovém výrobku vidět a je to z něj i cítit. Má to pak úplně jiný šmrnc.

V dnešní době je většina produktů na pultech krámů vyráběna strojově. Vytrácí se možnost koupit si domů kvalitní potraviny, které nejsou napuštěné chemikáliemi typu konzervační látky, zvýrazňovače chutí, barviva a umělá aromata. To nechceme! Dokonce i na farmářských trzích se občas vyskytnou překupníci takových produktů.

Jak to vše začalo? Vyrábíte sirupy přímo vy?
Začalo to tak, že jsem se jednoho dne rozhodl, že se pustím do toho, co mě baví ze všeho nejvíce – vaření. A tak jsem začal vyrábět různé věci, jako jsou marmelády, sirupy, hořčice, želé, bonbóny či likéry… Přibližně rok jsem jen zkoušel a vylepšoval receptury. Ze všeho nejvíce se ujaly sirupy, a vlastně od první chvíle, kdy světlo světa spatřila první láhev, tak nestíháme vyrábět. Nejprve jsem vyráběl vše sám, ale po pár letech mi začal pomáhat kamarád, který mě doslova zachránil. Přišel v tu nejlepší chvíli. Celá naše firma je spíš taková parta kamarádů, která si navzájem pomáhá. Myslím, že můžu s klidem říct, že každý z našeho týmu rád pomáhá druhým lidem, a proto je naše spolupráce výjimečná.

Čeho chcete dosáhnout?
Chceme dělat ty nejlepší sirupy na světě! Takové sirupy, které vám připomenou hezké chvíle z dětství. Takové produkty a potraviny, díky kterým si lidé kolem nás uvědomí, že vše jde dělat i jinak než strojově a „masově“. Aby každý měl možnost vybrat si potraviny bez chemie dělané ručně a s láskou.

Co byste vzkázal lidem, kteří čtou tento článek?
Buďte šťastní a dělejte jen to, co vás baví. Dělat nudné věci a nutit se do nich, je cesta nepříjemná a strastiplná. Chce to odvahu, dělat, co vás baví, ale pamatujte: Komu se nelení, tomu se heřmánek!

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Továrna na zázraky, Produkty Vladimír, rozhovor, sirup, jídlo, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihočeské Továrně na zázraky se vyrábějí sirupy, jejichž ingrediencemi jsou například vášeň a smysl pro čistou chuť z ovoce a bylin  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.