Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Lékárna Géčko: Zakládáme si na vlídném přístupu k zákazníkům, nízkých doplatcích a nízkých cenách nabízeného sortimentu

PR článek

Nízké ceny, usměvavý personál, rozmanitý sortiment... V květnu letošního roku zahájila provoz Lékárna Géčko, která se nachází v novém Lékařském domě Géčko. Jak název napovídá, nachází se hned vedle nákupního centra. Povídali jsme si s jednatelem lékárny Zbyňkem Stráským.

Otevřít novou soukromou lékárnu není v dnešní době jednoduché… Konkurence je jistě velká. Je to tak?
Lékáren je skutečně moc a konkurovat řetězcům je těžké, ne každý to zvládne, soukromí lékárníci ubývají... V každém případě jsme konkurenceschopní, dokonce se nebojím říct, že jsme kolikrát cenově výhodnější než konkurence. Důležité také je, že nejsme žádní nováčci, máme bohaté zkušenosti.

Vy osobně pocházíte z rodiny lékárníků?
Jsem jediný lékárník v rodině, ale taťka provozoval první soukromou lékárnu v Českých Budějovicích…

Pro pohodu zákazníka je důležitý příjemný personál, který poradí… Souhlasíte?
Jistě, personál je základ. Proto stavím svůj tým tak, aby byl jednak vstřícný, empatický a milý a jednak odborný na svém místě. Chci, aby se pacient měl vždy důvod právě kvůli mým zaměstnancům vracet. Mým úkolem je pak pro ně takovou atmosféru vytvořit. V tomto dokážeme být vždy o krok blíže zaměstnancům a následně i pacientům oproti velkým provozovatelům, kteří nemají ten bezprostřední kontakt.

Jaký máte sortiment?
Nabízíme stejný sortiment, který mají i jiné lékárny. Samozřejmě kromě značek řetězců, ty se do soukromých lékáren nedostanou. Je třeba dodat, že jsou to věci, které jsou nahraditelné jinými výrobci. Kolikrát i za lepší cenu. Na rozdíl od řetězců jsme schopni a přizpůsobujeme šíři sortimentu požadavkům pacienta.

Dnes jsou velmi oblíbené zákaznické kartičky. Vedete také něco podobného?
Vedeme, zákazníci je využívají na slevy a sbírání bodů při koupi volně prodejných léčiv (léků na kašel, rýmu apod). U doplatků jsou všechny ceny stejné, bez rozdílů, zda kartičku máte, nebo ne. Poskytujeme slevy 50-100 % na doplatky za léky. Nechceme nikoho zvýhodňovat, proto ceny držíme nízko, slevy na kartičku tak nejsou zapotřebí. Kartičky nám hlídají případné interakce léků (v lékovém záznamu jsou léky, které pacient užívá, a díky tomu jsme schopni kontrolovat možnou nekompatibilitu jednotlivých léků).

Je možné v dnešní době konkurovat e-shopům? Jsou vlastně e-shopy s léky oblíbené?
Určitě dokážeme konkurovat e-shopovým cenám. Jsou přípravky, které nevedeme v takovém množství, a pak se cenám na e-shopu těžko konkuruje. Jinak e-shopy oblíbené jsou, myslím, že především u mladých maminek.

Vy e-shop neplánujete?
Uvažoval jsem o něm, ale vzhledem k mé kapacitě na to nemám čas. V tuto chvíli je pro mě prioritou provoz lékárny. Chci, aby byli spokojeni pacienti, kteří přijdou osobně, chci, aby se vždy rádi vraceli. Dost lidí mě od něj odrazovalo. Zaměřit se jen na České Budějovice? Jižní Čechy? Celou republiku? Jsme na e-shop připravení, mohli bychom ho rozjet, ale v této chvíli je na druhé koleji, i když si myslím, že se mu jednoho dne nevyhneme a spustíme ho. Jak už jsem zmínil, teď je hlavní vlastní lékárna.

Když vás tak poslouchám, přijde mi, že svou práci máte fakt rád…
Baví mě. Chci se odlišovat od řetězců, pro které je to jen byznys. Samozřejmě i pro mě je to živobytí, ale chci to dělat profesionálně, lidem skutečně poradit…

Děláte i poradenství?
Děláme lékové poradenství. Obecně si myslím, že by měl každý lékárník umět poradit. Měl jsem tu třeba paní, která přinesla seznam všech léků, které bere, chtěla znát můj názor, jestli je jejich kombinace v pořádku. Přesně to by mělo být gró naší práce, proto jsme studovali… Abychom dokázali poradit pacientům. Musím ale zdůraznit, že my můžeme jen poradit, rozhodnout musí lékař.

Jak je to s přípravou individuálních léčiv v lékárnách?
V naší lékárně připravujeme tyto přípravky denně a jsme schopni je zrealizovat za velice krátkou dobu, většinu ještě ten samý den, maximálně do druhého dne. Vzhledem k dermatologii, která je v lékařském domě, máme relativně široký sortiment surovin.

Připravujete i různé slevové akce?
Co se týká volně prodejného sortimentu, tak ano. Lidé se o nich dozvědí například z letáků, které rozesíláme do okolí. Mimochodem kdyby se někdo chtěl na něco zeptat, kontakt a další informace nalezne na stránkách Lékařského domu Géčko.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Lékárna Géčko, lékárna, léky, rozhvor, pacient, Lékařský dům Géčko s.r.o., internetový obchod, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lékárna Géčko: Zakládáme si na vlídném přístupu k zákazníkům, nízkých doplatcích a nízkých cenách nabízeného sortimentu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.