Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Andělská aukce přispěla na charitativní účely dalším milionem korun

Charitativní Andělské aukce v letošním roce kromě centra Arpida podpořila také Autis Centrum. Celkem se vybralo 1 049 052 korun a dvanáctý ročník, který byl podpořen několika desítkami dalších akcí, se tak stal opět rekordním.

Koncept Andělské aukce se v letošním roce organizátoři rozhodli rozšířit o další velmi různorodé akce. Těch proběhlo v listopadu několik desítek a návštěvníci se mohli zúčastnit od hospodských akcí přes kulturní akce až po cestovatelské přednášky. Probíhala také online aukce letu s Martinem Šonkou nebo stačilo zajít do vybraných podniků na kávu či punč. Výtěžek z těchto akcí v celkové výši 131 253 korun získalo Autis Centrum. Více informací o akcích najdete na webu www.andelskyvecer.cz.  

Akce byly zakončeny již tradiční Andělskou aukcí, ve které se dražily obrázky namalované dětmi v rámci arteterapie. Celkem se dražilo 35 krásných a originálních uměleckých děl. Ředitel centra Arpida tak mohl po skončení dražby převzít šek na 917 799 korun. V letošním roce padla opět rekordní částka, za kterou byl vydražen jeden obraz. Dílo s názvem „Vrbenské rybníky“ bylo přiklepnuto za neuvěřitelnou částku 120 000 korun.

„Mám obrovskou radost, že se nám podařilo zapojit do Andělských akcí tolik lidí a zároveň neklesl zájem o aukci jako takovou. Celkem se nám opět podařila vybrat neuvěřitelná částka a ještě více mě těší, že bude opravdu celá použila na správné účely,“ hodnotí průběh Barbora Povišerová, organizátorka akcí. „Zároveň bych chtěla moc poděkovat všem, kteří se na akcích podíleli. Vážím si toho, že nejsou tolika lidem lhostejné životy druhých,“ doplňuje Povišerová.

Celkem se v rámci dvanáctého ročníku Andělské aukce, respektive Andělských akcí vybralo 1 049 052 korun, což je doposud rekordní částka. Na webu www.andelskyvecer.cz najdete více informací o akcích i samotné aukci. „Již nyní se těšíme na příští rok a my věříme, že nám podaří zapojit ještě širší veřejnost,“ ukončuje Povišerová.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Michal Vítovec

Štítky Andělská aukce, charita, Centrum Arpida, Autis Centrum, dražba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Andělská aukce přispěla na charitativní účely dalším milionem korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.