Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Porážka má potenciál udělat tým lepší, má jasno Matouš Venkrbec

Dvacet pět zápasů v řadě dokázaly České Budějovice získat alespoň bod. Bohužel každá série jednou končí, a tak dnes Motor padl na domácím ledě s Chomutovem 2:5. Jihočeši sice vedli o dva góly, kdy o jednu z branek se postaral Matouš Venkrbec, který vstřelil úvodní gól celého utkání. Domácí ovšem vedení neudrželi a po devíti výhrách v řadě tak padli.

Váš předvánoční zápas v Litoměřicích byl odložen. Dostali jste volno nebo jste trénovali?
Dostali jsme volno od dvacátého druhého do čtyřiadvacátého. Měli jsme dost času si Vánoce užít i je nějak připravit, což bylo fajn. Nedá se ale říct, že bychom to nějak vítali. Měli jsme sice volné odpoledne, ale ono se nám to vrátí v lednu. Brali jsme to proto tak, jak to je.

V dnešním utkání jste byli hned dvakrát vyloučení v první minutě a soupeř měl přesilovou hru pět na tři. Tomu se nedá říkat zrovna ideální start do zápasu…
No, to rozhodně ne. My jsme si říkali, že jim nesmíme dát tu šanci v početních výhodách, jelikož tam mají šikovné hráče. Bohužel jsme udělali dva nešťastné fauly hokejkou, což se stane. Myslím, že nám to nakonec trošku pomohlo. Nastartovalo nás to, vždycky to odehrané oslabení trochu pomůže.

Vy jste pak Motor poslal do vedení. Jak jste viděli celou situaci?
Já popravdě vůbec nevím, jak celá ta situace začala. Na to se musím teprve podívat na videu. Potom jsme ale viděl, že střídali a že tam jedu úplně sám. Tak jsem křikl na Víťu Christova a on mě viděl. Pak mi poslal parádní přihrávku, do které jen stačilo vložit hůl.

Jenže Chomutov dokázal srovnat. Ve vaší hře se navíc poté objevovaly stále četnější nepřesnosti a vypadalo to, že se nemůžete ani pořádně dostat do tempa…
Já ten zápas vnímám trochu v kontextu s těmi předešlými zápasy, kdy jsme si trochu koledovali. Některá utkání jsme vyhráli i přes profesorskou hru, kdy jsme nehráli celých šedesát minut. Dneska zase ten začátek nebyl dobrý z naší strany. Pak, když jsme zase měli velmi dobrou pasáž ve druhé třetině, kdy jsme soupeře za osm minut pustili dvakrát přes polovinu hřiště, jenže on z toho dal dva góly. To nás asi trochu vytrestalo i za ta předchozí utkání, že jednou takový zápas prostě přijde. Někteří soupeři zde určitě hráli lépe než Chomutov, ovšem my, když nepracujeme celých šedesát minut, tak to takhle dopadne…

V zápase bylo vidět vcelku hodně pádů, aniž by to zavinil soupeř. I rozhodčí několikrát sahal na led. Jak vy osobně jste vnímal kvalitu dnešního ledu?
No, tak my jsme to komentovali, že se dělaly reklamy a že led bude určitě špatný (smích). Já sám jsem to na sobě nijak moc nevnímal, ale člověk to asi má v hlavě. Navíc, když si řekne dvacetkrát během jednoho dne, tak už tomu začne i sám věřit a svádí na to i nepřesnou přihrávku. Já bych to zase tak moc nepřeceňoval.

Každopádně po devíti vyhraných zápasech přišla prohra. Kde vidíte ty největší příčiny?
Tou největší příčinou je rozhodně to, že jsme nehráli celých šedesát minut. K tomu nám dnes úplně nefungovaly přesilové hry. Tam jsem to měl vzít i někdy na sebe, z mé strany tam totiž bylo několik nepřesností právě v početní výhodě. K tomu jsme nedokázali ten zápas zlomit a vstřelit třetí branku, přestože jsme na to šance měli. Nikdo z nás nechce prohrávat, ale já osobně to vidím jako příležitost. Ta porážka je šance se poučit a být lepší. Každá porážka má potenciál udělat tým lepší. Proto je dobré někdy i prohrát, i když to nikdo z nás nechce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz | Zdroj hcmotor.cz

Štítky hokej, rozhovor, Motor, Matouš Venkrbec, Chomutov, České Budějovice, Vánoce, Litoměřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Porážka má potenciál udělat tým lepší, má jasno Matouš Venkrbec  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.