Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dopravní podnik dělá lidem radost

PR článek

Dopravní podnik v tomto roce budějčáky potěšil literárním trolejbusem i punkovým koncertem. Připravil pro veřejnost více jak deset akcí.

Dopravní podnik města České Budějovice si v roce 2019 pro veřejnost připravil desítku akcí. Kromě těch tradičních, jako je Halloweenská či Mikulášská jízda, byl letos repertoár eventů doplněn o punkový koncert či slavnostní vydání knihy.

Rok 2019 se pomalu chýlí ke konci a spolu s tím přichází období přemítání nad uplynulým časem a událostmi, které se během něj odehrály. Každoroční bilancování se netýká pouze lidí, ale i firem a institucí.

Pokud by se Dopravní podnik tímto způsobem poohlédnul, ke zpětnému zhodnocení by toho opravdu neměl málo. Celý rok se nesl v duchu oslav 110. výročí fungování městské hromadné dopravy, které s sebou přinesly nejednu zajímavou akci.

Rok 2019 v duchu lásky odstartovaly valentýnky. Kdokoliv chtěl svému milovanému, ať už manželovi, přítelkyni, nebo třeba babičce poslat vzkaz, mohl tak učinit prostřednictvím reklamních ploch MHD. V dubnu si na své přišli milovníci literatury. Dopravní podnik již tradičně podpořil festival Literatura žije!, v rámci kterého vypravil trolejbus obsazený spisovateli, básníky a muzikanty, kteří svým umem zpestřili jízdu nejednomu Budějčákovi.

Na seznamu úspěšných akcí nemůže chybět ani Velikonoční zelená nás baví či květnová Majálesová jízda, skrze kterou v roce 2019 Dopravní podnik podpořil největší studentskou akci v našem městě, a při které se díky uskupení Youthfull indiscretion, Sorry Holka a Prášku proti Blbosti nikdo nenudil.

Jednou z organizačně nejrozsáhlejších akcí byl den otevřených dveří, který pro Budějčáky každoročně představuje nejen možnost prozkoumat zákoutí dopravního podniku, ale i možnost zhlédnout celou řadu rozmanitých vystoupení od simulovaného zásahu Policie Čr, až po bubenickou show.

Následně proběhly v Českých Budějovicích hned dva koncerty. Zatímco koncert Punk in Depo, v rámci kterého zazářily hvězdy Visací zámek a Vypsaná fixa, proběhl zcela pod taktovkou Dopravního podniku, na v pořadí již osmém utajeném koncertu pořádaném Jihočeským divadlem, měl tu čest spolupracovat a dopravit jeho návštěvníky do výjimečných prostorů nové výrobní haly pivovaru Budějovického Budvaru.

V průběhu listopadu a prosince pro menší cestující DP uspořádal strašně strašidelnou halloweenskou jízdu, vypravil po čertech dobrý mikulášský autobus a následně navodil tu pravou vánoční atmosféru koledami v MHD.

A jak se rok chýlil ke konci, vrcholily i oslavy 110 let úspěšného fungování městské hromadné dopravy, které Dopravní podnik oslavil vydáním neobyčejné knihy Linka 110. Dané dílo, do kterého se zapojilo dvacet uznávaných autorů, je k dostání na informačním centru v Mercury a v Turistickém centru na náměstí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Dopravní podnik, rok 2019, ohlédnutí, dopravní společnost, koncert, městská hromadná doprava, České Budějovice, Budějovický Budvar, Visací zámek, Policie České republiky, Vypsaná fiXa, Jihočeské divadlo, slavnost, Mercury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik dělá lidem radost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.