Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Přes devadesát otužilců se vydalo na tradiční silvestrovský ponor

Nasadit plavky, koupací čepici a vzhůru do řeky. Takový plán mělo přes devadesát otužilců, kteří si včera v Budějcích nenechali ujít šestý ročník Silvestrovského Lannova ponoru vltavského. Neodradilo je ani ne úplně příznivé počasí a led, který v řece plaval.

Akci odstartovali otužilci pozdravem třicetileté svobody země. Nad hlavou zamávali osuškami v barvě české vlajky. Poté se hned vydali vzhůru do ledové vody, která byla plná ledu. 

Nejhorších je prý prvních pár minut. „Ty si musí člověk přetrpět, ale pak už je to pohoda. Chodím se otužovat pravidelně od října, takže jsem silvestrovský ponor nemohl vynechat,“ popsal Michal H.

Téměř na všech ročnících se otužoval také Karel Zevl„Kamarádi mě k otužování přemlouvali už před patnácti lety, ale já se k tomu odhodlal tak před deseti. Od té doby chodím pravidelně. Ta původní parta, se kterou jsme chodili, se parádně rozrostla a dělá mi radost, že se teď chodíme otužovat v takovém množství,“ vyprávěl. Voda podle něj byla letos „pěkně vostrá“.

Více než otužilců ale dorazilo diváků. Někteří by do vody prý nikdy nevlezli. „Já to vůbec nechápu. Je mi zima jen je vidím v těch plavkách, vůbec si neumím představit, vlézt přímo do vody,“ řekla Markéta Krčová.

Na celou akci dohlíželi zdravotníci. Ti museli ošetřit jednoho otužilce, který si poranil o led ruku. Do vody se nakonec vydalo 93 otužilců, někteří z nich ve vodě vydrželi i několik minut. Jeden z nejdelších ponorů byl podle organizátorů kolem devíti minut.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Sivestr, ponor, otužilci, Vltava, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes devadesát otužilců se vydalo na tradiční silvestrovský ponor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.