Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

První letošní miminko narozené na jihu Čech se jmenuje Adam a je ze Strakonic

Prvním letošním miminkem narozeným na jihu Čech je chlapeček Adam. Narodil se ve strakonické nemocnici 27 minut po půlnoci. Jako druhé letošní dítě přišel na svět v budějcké nemocnici chlapec Alexandr. I třetím narozeným miminkem v Jihočeském kraji byl chlapec. Narodil se v nemocnici v Jindřichově Hradci po půl páté ráno.

Adam se narodil ve strakonické nemocnici 27 minut po půlnoci. Šlo o přirozený porod, bez komplikací. Clapeček váží 2680 gramů a on i maminka jsou v pořádku. „Miminko je zdravé a má se čile k světu," uvedl předseda představenstva strakonické nemocnice Tomáš Fiala.

Druhé letošní miminko se narodilo v budějcké nemocnici šest minut před druhou hodinou ráno. Rodiče ho pojmenovali Alexandr. „Jsou s maminkou již v pořádku na oddělení šestinedělí," řekla mluvčí. Třetím jihočeským miminkem je chlapeček Sebastian, který se narodil ve 4:38  v jindřichohradecké nemocnici.

Prvním loňským dítětem narozeným v nemocnicích na jihu Čech a zároveň v České republice byl chlapec Tomáš. Narodil se v písecké nemocnici minutu po půlnoci. Vážil 3700 gramů, měřil 51 centimetrů.

Foto pixabay.com

Štítky ČR, rodina, zajímavosti, děti, 2020, Jihočeský kraj, nemocnice, Česko, Strakonice, Nemocnice Jindřichův Hradec, Tomáš Fiala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První letošní miminko narozené na jihu Čech se jmenuje Adam a je ze Strakonic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.