Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Počasí přeje lyžařům, na některých sjezdovkách leží až 55 centimetrů sněhu

Milovníci lyžování a snowboardingu se konečně dočkali. Lyžařské areály hlásí výborné podmínky na zimní sporty. Na některých sjezdovkách leží až 55 centimetrů sněhu. Skiareál Hochficht nabízí nejvíce otevřených sjezdovek na Šumavě. Zlepšující se podmínky dovolily spustit večerní lyžování na sjezdovkách Jezerní a Spojovací na Lipně.

Na Hochfichtu je otevřeno 9 kilometrů sjezdovek včetně dvou dětských parků. Leží na nich do 55 centimetrů převážně technického sněhu. Na ostatních sjezdovkách se hlavně v noci daří vyrábět technický sníh Pomoci by mohlo i sněžení, které meteorologové slibují o víkendu.

V provozu jsou všechny lanovky a lyžuje se denně od půl deváté do čtvrté hodiny odpoledne. Každý pátek a středu je v provozu i večerní lyžování od pěti do půl deváté. Lyžuje se za plné ceny, ale zároveň platí veškeré rodinné a jiné slevy. Děti do 10 let lyžují za 4 Euro na den a studenti do 26 let za dětské ceny.

„Mrazy i přírodní sníh zlepšily stav sjezdovek a k tomu vyšlo i nádherné slunečné počasí, takže jsme měli každý den plno a návštěvníci si užívali nejlepší lyžařské podmínky v dosavadním průběhu letošní sezóny,“ řekl Gerald Paschinger, ředitel Hochfichtu.

Ideální podmínky na lyžování hlásí i Lipno. „V noci mrzne a můžeme zasněžovat, přes den svítí sluníčko a je azurová obloha. Lyžování je perfektní,“ uvedl za Skiareál Lipno marketingový a obchodní ředitel Jiří Falout.

Na Lipně nadále probíhá zasněžování neotevřených sjezdovek. Zlepšující se podmínky dovolily první den v roce spustit večerní lyžování na sjezdovkách Jezerní a Spojovací. Oblíbené večerko si mohou lyžaři vychutnat každý den od šesté do deváté hodiny.

„Aktuálně se lyžuje na sjezdovkách Jezerní, Spojovací, Dámské, části lišáka Foxe a v dětském lyžařském výukovém hřišti Fox parku. Zasněžování pak probíhá na sjezdovkách Školní, zbytku lišáka Foxe a na Promenádní,“ podotkl Falout. V provozu jsou lanovky Lipno Express, Promenádní, Střecha a pojízdné koberce ve Fox parku.

Na Sternsteinu je v provozu kombinovaná kabinková a šestisedačková lanovka Sternsteinexpress a otevřeny jsou sjezdovky Schlepplifthang + Familienabfahrt (1 800 metrů) a k tomu také dětské hřiště Elefuntasia s pojízdným kobercem, dětskými atrakcemi a výukovým svahem.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jiří Falout

Štítky lyžování, zima, Hochficht, Lipno, Sternstein, sjezdovka, Vodní nádrž Lipno, večerní lyžování, Šumava, lanová dráha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počasí přeje lyžařům, na některých sjezdovkách leží až 55 centimetrů sněhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.