Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Prachatická nemocnice má nový urgentní příjem za 16,8 milionu korun

Nemocnice Prachatice dokončila přístavbu urgentního příjmu. Jsou tam nová interní ambulance, interní příjmová ambulance, infuzní stacionář, dětská pohotovostní ambulance či dva lékařské pokoje pro ortopedii. Stavba trvala deset měsíců, stála 16,8 milionu korun.

Z nákladů zaplatil sumu 12,8 milionu Jihočeský kraj, zbytek financovala nemocnice. Přístavba je mezi chirurgickou ambulancí a radiodiagnostickým oddělením. „Na jednom místě tak budou všechny potřebné odbornosti pro řešení urgentních stavů pacientů a jejich příjmů - jak chirurgická, tak interní a dětská příjmová ambulance, moderně vybavená biochemická a hematologická laboratoř i radiodiagnostické oddělení s CT, rentgeny a ultrazvuky,“ uvedl předseda představenstva nemocnice Michal Čarvaš.

Jak dodal, jde o malý urgentní příjem pro potřeby okresní nemocnice doplněný infuzním stacionářem, kam budou moci pacienti chodit dopoledne i odpoledne na infuze. To uleví personálu na lůžkových stanicích, který se dosud o tyto pacienty staral.

Nemocnice patří do holdingu Jihočeské nemocnice. V roce 2019 dostala od Jihočeského kraje platbu 8,5 milionu korun za takzvaný závazek veřejné služby, uvedla mluvčí holdingu Jihočeské nemocnice Iva Nováková. Byla to částečná úhrada nákladů spojených s provozem lékařské pohotovostní služby a pohotovostní služby na ambulancích. Náklady prachatické nemocnice na tyto služby byly loni 12,7 milionu korun. „Jihočeský kraj jako zakladatel pokrývá nemocnici Prachatice touto podporou vzniklou finanční ztrátu,“ uvedla Nováková.

Autoři | Foto

Štítky nemocnice, stavby, Prachatice, urgentní příjem, Nemocnice Prachatice, pacient, Jihočeský kraj, Jihočeské nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prachatická nemocnice má nový urgentní příjem za 16,8 milionu korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.