Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Soud uložil inspektorovi ČOI za útok na obchodníka peněžitý trest

Inspektor České obchodní inspekce (ČOI) musí za útok na vietnamského obchodníka zaplatit peněžitý trest 25 tisíc korun. Pokud by je neuhradil, hrozí mu tříměsíční vězení. Rozhodl o tom jindřichohradecký soud. Incident se stal loni v dubnu. Při kontrole prodejny asijských potravin inspektor podle obžaloby udeřil vietnamského syna majitelů provozovny Šon Chunga. Obžalovaný vinu popřel, rozsudek není pravomocný.

Inspekce v dubnu v provozovně zjistila některé nedostatky a uložila provozovatelům pokutu. Šon Chung při kontrole inspektorů překládal jejich výroky své matce.

Žalovaný inspektor před soudem tvrdil, že mu Šon Chung vyhrožoval. Podle svědků se však inspektor při kontrole choval arogantně. Šon Chung se po incidentu léčil dva týdny s pohmožděnou krční páteří. Uvedl, že kromě toho jej bolela hlava a ucho.

Stíhaného inspektora ČOI po zahájení řízení postavila mimo službu. „Rozsudek není pravomocný, vzhledem k tomu se na současné situaci nic nemění. Inspektor zůstává stále podle služebního zákona postavený mimo službu do té doby, než bude rozhodnutí pravomocné," uvedla ředitelka inspektorátu ČOI pro Jihočeský kraj a Vysočinu Martina Střihavková. Inspektor se proti verdiktu na místě odvolal.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČOI, soud, vyšetřování, Česká obchodní inspekce, Služební zákon, peněžitý trest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Soud uložil inspektorovi ČOI za útok na obchodníka peněžitý trest  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.