Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jarní počasí na horách vystřídá o víkendu sněžení

Sluneční brýle a opalovací krém byly během uplynulých dní součástí povinné výbavy každého lyžaře, který se vydal na svahy šumavského Hochfichtu či Sternsteinu. Nádherné slunečné počasí s překrásnými výhledy na Alpy je u konce a předpověď hlásí na víkend sněžení a návrat pravého zimního počasí.

„Přestože pohled na okolní krajinu připomíná jaro, na otevřených sjezdovkách máme do půl metru technického sněhu a lyžování je zejména během dopoledne velmi příjemné. Pevně věříme, že o víkendu konečně napadne i přírodní sníh, který by podmínky ještě zlepšil,“ uvedl Gerald Paschinger, ředitel skiareálu Hochficht. 

Navzdory jarnímu počasí jsou na Hochfichtu v provozu všechny lanovky a vleky a také 10,8 kilometru sjezdovek, což je zdaleka nejvíce ze všech šumavských skiareálů. Na sjezdovkách leží 30 – 50 centimetrů sněhu. Běžecké stopy na Schönebenu jsou zatím mimo provoz.

Lyžuje se bez čekání denně od půl deváté ráno do čtvrté hodiny odpoledne. Ve středu i  pátek je v provozu také večerní lyžování od pěti do půl deváté. V provozu je také převoz v Horní Plané, který cestu na Hochficht zkrátí o 22 kilometrů. Převoz jezdí každou hodinu „v půl“. 

Ve skiareálu Sternstein u hraničního přechodu Studánky jsou díky technickému sněhu otevřeny 3 ze 4 sjezdových tratí o celkové délce 3,6 kilometru a také dětský park Elefuntasia. V provozu je každý den od půl deváté do čtvrt na pět odpoledne kombinovaná kabinková a 6sedačková lanovka Sternsteinexpress a 174 metrů dlouhý pojízdný pás v dětském parku. 

„Přes noc zasněžujeme, protože teploty jsou pod nulou. Snažíme se tím vždycky upravit stav sjezdovek," uvedl za skiareál Lipno Jiří Falout. V provozu tam jsou sjezdovky Jezerní, Spojovací, Dámská, lišáka Foxe a dětské výukové hřiště Fox park.

Lyžařský areál Zadov kvůli oteplení musel v minulých dnech přerušit provoz na sjezdovkách v Nových Hutích. „Ale lidé mohou dále jezdit na Kobyle. Nabízíme zde denní i večerní lyžování,“ uvedl za zadovské středisko Petr Vondraš.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Martin Řezáč

Štítky lyžování, zima, Hochficht, Sternstein, sjezdovka, Alpy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarní počasí na horách vystřídá o víkendu sněžení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.