Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Točnu v Krumlově čeká revize. Určí rozsah oprav hlediště

Krumlovskou točnou čeká před začátkem nové sezony revize. Ta by měla určit rozsah oprav, které se budou muset na hledišti provést. Podle náměstka primátora Juraje Thomy (HOPB) se dají očekávat investice v řádech milionů korun. Opravy podle něj neomezí představení na točně.

Revize by měla určit rozsah oprav, kterými bude muset točna projít. „Jde o prevenci. Je tam elektroinstalace, kovové a betonové konstrukce. Je to objekt, který stojí 365 dní v roce venku, takže nelze očekávat, že bude v perfektním stavu. Proto potřebujeme vědět, jak akutní sanační zásahy jsou," řekl náměstek.

V průběhu letní sezony se budou na základě prohlídky projektovat sanačná práce, které by se provedly buď po skončení letošní sezony a nebo před zahájením té příští. „Rozsah prací ještě neumíme odhadnout. Půjde ale o investice v řádech milionů," dodal Thoma.

Točna může zůstat v zámecké zahradě do roku 2023

Po dohodě s památkáři by mělo být Otáčivé hlediště na současném místě v krumlovské zámecké zahradě další tři roky. O novém umístění točny se ale stále jedná. „Na poslední schůzce, která proběhla v listopadu loňského roku, se diskutovaly zhruba tři možné varianty dalšího vývoje a eventuálně i vypsání zakázky na novou podobu točny,“ uvedl první náměstek primátora.

Točna přináší Jihočeskému divadlu čtyři pětiny tržeb, které jsou 54 milionů korun ročně. Na otáčivé hlediště loni přijelo na 96 představení 58.863 diváků, tržby z prodeje vstupenek vzrostly oproti minulé sezoně o 15 procent na 43,3 milionu korun.

Čtete také:

Autoři | Foto Jihočeské divadlo

Štítky Jihočeské divadlo, Otáčivé hlediště, České Budějovice, revize, oprava, hlediště, Juraj Thoma, Občané pro Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Točnu v Krumlově čeká revize. Určí rozsah oprav hlediště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.