Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mezi Budějcemi a Táborem opět jezdí vlaky. Bez elektřiny je stále přes devět tisíc domácností

, aktualizováno 11. února 2020, 13:59

Správa železniční cesty obnovila některé vlakové spoje na jihu Čech, které kvůli následkům silného větru včera nejezdily. Vlaky začaly znovu jezdit například mezi Budějcemi a Táborem. Na některých místech ale výluky stále platí. V platnosti je stále také kalamitní stav, který vyhlásili energetici.

Z Českých Budějovic včera kvůli popadaným stromům nejezdily žádné vlaky. Omezení trvalo až do pozdních večerních hodin, kdy byla zprovozněna trasa mezi Budějcemi a Táborem. Dnes brzy ráno se podařilo obnovit některé další tratě. Správa železnic o tom informovala na svém Facebooku. 

České Budějovice dostaly zabrat, píše Správa železnic. Provoz na jihu Čech je stále zastaven

Kvůli popadaným stromům stále nejezdí řada vlaků v Jihočeském kraji. Nejhorší situace je patrně v okolí Českých Budějovic. Z krajského města vlaky nebudou jezdit minimálně do večera. Ovšem nelze vyloučit, že se omezení s ohledem na vývoj počasí...

Vlaky od dnešního rána jezdí mezi Budějovicemi a Táborem, Plzní, Kájovem a Horním Dvořištěm. Omezení ale stále platí například na úsecích Jindřichův Hradec – Jihlava a Kájov – Černý kříž. Obnovení provozu na trati mezi Rybníkem a Lipnem nad Vltavou Správa železnic předpokládá až ve čtvrtek.

Kalamitní stav

V Jihočeském kraji i nadále trvá kalamitní stav. „I když se nám podařilo snížit počet domácností bez elektřiny z 9 500 na 4 400, stále zbývá hodně poruch k odstranění. V několika případech se jedná o těžce přístupný terén, konkrétně v oblasti Pohorská Ves, Malonty, Bělá,“ uvedla zástupkyně tiskové mluvčí E.ONu Božena Herodesová.

Avizovaná výstraha před extrémně silným větrem se začíná naplňovat. Silně foukat začalo kolem čtvrté hodiny ráno. Popadané stromy komplikují na mnoha místech Jihočeského kraje dopravu. V pohotovosti jsou i energetici, kteří už kolem sedmé ráno...

Energetici ale nadále pracují v Horní Plané, Bujanově, Vyšším Brodě, Českém Rudlci a Studené. Na Strakonicku potom v Chelčicích, Číčenicích a Vodňanech a na Prachaticku v Němčicích. „Práce v terénu pokračují a většina poruch by měla být do večera odstraněna,“ doplnila Herodesová.

Až do dnešního večera je stále v platnosti výstraha Českého hydrometeorologického ústavu, hrozí už ale pouze nízký stupeň nebezpečí. 

Foto Správa železnic

Štítky počasí, železnice, vítr, Jihočeský kraj, orkán, Sabine, České Budějovice, Tábor, Česko, Správa železniční dopravní cesty, Kájov, Facebook, Plzeň, Český hydrometeorologický ústav, Horní Dvořiště, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Budějcemi a Táborem opět jezdí vlaky. Bez elektřiny je stále přes devět tisíc domácností  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.