Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž při výstupu z lanovky utrpěl vážná zranění, letěl pro něj vrtulník

Horští záchranáři ve středu zasahovali ve skiareálu na Zadově, kde se při vystupování z lanovky zranil šestačtyřicetiletý muž. Podle zdravotníků mohlo dojít ke zlomenině v oblasti pánve nebo stehna. Záchranáři proto na místo přivolali vrtulník, který muže transportoval do nemocnice.

K nehodě došlo kolem půl druhé a na místo se ihned vypravili dva členové Horské služby. „Pán si po pádu stěžoval na výraznou bolest v kyčli. Vše jsme konzultovali s posádkou sanitního vozu Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje, která dorazila k nehodě též. Podle zdravotníků mohlo dojít ke zlomenině v oblasti pánve nebo stehna,“ uvedl Ondřej Zeman, zasahující člen Horské služby Šumava.

Záchranáři zraněného zafixovali do vakuové matrace a šetrně dopravili na stanici. „Zde jsme ho spolu se zdravotníky ošetřili a vyčkali na vrtulník Letecké záchranné služby Armády ČR z Bechyně. Tomu se podařilo i přes velice nepříznivé povětrnostní podmínky přistát na ploše stadionu na Churáňově,“ doplnil Ondřej Zeman s tím, že posádka vrtulníku po předání muže transportovala k dalšímu ošetření do nemocnice v Českých Budějovicích.

„K podobným zraněním obvykle dochází přímo na sjezdových tratích, ale uklouznutí na sněhu či ledu není výjimkou. Je zde patrné, že závažné poranění může způsobit i jeden neopatrný krok. Proto upozorňuji návštěvníky hor, aby nepodceňovali patřičnou obuv a byli opatrní za každých okolností,“ varoval Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto horskasluzba.cz

Štítky zranění, Zadov, zimní sporty, letecká záchranná služba, zdravotnický pracovník, horská služba, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, Šumava, Armáda České republiky, Nemocnice České Budějovice, Bechyně, lanová dráha, Churáňov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž při výstupu z lanovky utrpěl vážná zranění, letěl pro něj vrtulník  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.