Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Chřipková epidemie si vyžádala tři životy, nemocných výrazně ubylo

V Jihočeském kraji se v týdnu opět snížil výskyt akutních respiračních infekcí a chřipce podobných onemocnění. V právě končícím 8. kalendářním týdnu poklesla nemocnost o jedenáct procent. Bohužel letošní chřipková epidemie si zatím vyžádala tři lidské životy.

Z chřipkových virů dominuje v populaci kraje chřipka typu A. „V týdnu jsme zaznamenali pět nových závažných případů chřipky, bohužel s jedním úmrtím. Jedná se o starší pacienty, až na jednu výjimku ve věkové kategorii 65+. U všech byla zjištěna chřipka typu A. Letos tedy evidujeme v kraji čtrnáct závažných případů chřipky, bohužel se třemi úmrtími,“ uvedla ředitelka protiepidemického odboru KHS Jitka Luňáčková. Nejvyšší nemocnost je stále na Českokrumlovsku, Písecku a Jindřichohradecku. 

Loňská epidemie v Jihočeském kraji trvala devět týdnů a hygienici při ní registrovali 24 klinicky závažných případů onemocnění. Jedenáct z nich skončilo úmrtím. 

Dozvuky chřipkové epidemie ještě zasahují do režimu nemocnic, domovů pro seniory a podobných zařízení, z nichž některá jsou stále uzavřena pro návštěvy  

Prachaticko: Od soboty 22. února ruší prachatická nemocnice zákaz návštěv.
Písecko: Od 10. února byl otevřen Domov Rakovice. Od 11. února je otevřeno i Alzheimercentrum v Písku a od 17. února byla otevřena pro návštěvy i Diakonie ČCE – středisko Blanka v Písku.
Českokrumlovsko: Nemocnice Český Krumlov je pro návštěvy stále uzavřena.
Jindřichohradecko: Trvá zákaz návštěv v Nemocnici Jindřichův Hradec a v DS Otín.  
Českobudějovicko: V českobudějovické nemocnici končí zítra omezení návštěv. Domov pro seniory Máj je otevřen pro návštěvy od 18. února. Domov pro seniory U Hvízdala bude pro návštěvy také znovu otevřen od zítřejšího dne. 
Strakonicko: Od 18. února byl zrušen zákaz návštěv v Nemocnici Strakonice. Zákaz stále trvá v Nemocnici Volyně. V domově se zvláštním režimem Kotva při strakonické nemocnici byl zrušen zákaz návštěv k 18. únoru. Návštěvy stále nemohou do DPS Lidická a Rybniční ve Strakonicích. 
Táborsko: Pro návštěvy je stále uzavřen Senior dům v Soběslavi. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky chřipková epidemie, Jihočeský kraj, hygiena, nemocnost, zákaz návštěv, úmrtí, návštěva, chřipka, nemocnice, okres Český Krumlov, okres Písek, okres Jindřichův Hradec, Písek, Nemocnice České Budějovice, Nemocnice Český Krumlov, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Chřipková epidemie si vyžádala tři životy, nemocných výrazně ubylo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.