Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nemocnice jsou na koronavirus připraveny, zatím v Česku není, řekl Adam Vojtěch

Nemocnice v České republice jsou na případný výskyt koronaviru připraveny, zatím v ČR není, riziko ale existuje. Novinářům to dnes řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Vzhledem k existujícímu riziku je podle něj nutné, aby byla zdravotnická zařízení koordinována.

V České republice bylo dosud na koronavirus testováno 86 lidí a všechny vzorky byly negativní. Nemocnice v Česku jsou na pacienty s vysoce nakažlivou chorobou připravené a vědí, jak postupovat, uvedl Vojtěch.

Připomněl, že již svolal Ústřední epidemiologickou komisi, kde jsou i zástupci dalších rezortů. „Data sledujeme, komunikujeme s ostatními státy Evropy i s Italy, jak se to vyvíjí,“ řekl.

„Zatím se zdá, že to je spíše nějaký jasně definovaný klastr, oblast, která je uzavřená, a ta epidemie se výrazně nešíří. Ale musíme být připraveni na to, pokud by se nějaký případ u nás objevil,“ dodal v souvislosti se situací v Itálii, kde v posledních dnech zaznamenali vysoký nárůst počtu nakažených koronavirem.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, nemocnice, ministr zdravotnictví, Adam Vojtěch, Česko, COVID-19, ANO 2011, Ústřední epidemiologická komise, Evropa, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice jsou na koronavirus připraveny, zatím v Česku není, řekl Adam Vojtěch  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.