Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Hygienici na jihu Čech poslali 7 lidí na vyšetření na koronavirus

, aktualizováno 3. března 2020, 16:12

Jihočeští hygienici dnes poslali na vyšetření kvůli podezření na koronavirus sedm lidí. Všichni mají pouze lehké příznaky a vrátili se z ohrožených zahraničních oblastí. V kraji se zatím neobjevil žádný případ nákazy.

Sedm lidí, kteří pocházejí z různých míst kraje, vyšetřuje českobudějovická nemocnice. Výsledky testů budou známy ve středu.

Na jihu Čech je v preventivní domácí karanténě dalších 16 lidí, kteří se vrátili z oblastí, v nichž se objevila nákaza novým typem koronaviru. Celkem bylo v Jihočeském kraji v karanténě od začátku února 118 lidí.

„Nejčastěji jsou v karanténě lidé, kteří se vrátili z Itálie. V řádech jednotek se to pak týká i obyvatel, kteří se vrátili z Asie nebo Íránu," uvedla Jitka Luňáčková z českobudějovické hygienické stanice.

Dvoutýdenní domácí karanténa je preventivní opatření. Podle jihočeských hygieniků by jej měli dodržet všichni lidé, kteří se vrací z oblastí, kde se objevila nákaza koronavirem.

V českobudějovických domovech pro seniory začíná kvůli koronaviru platit režim, jenž omezuje návštěvy a na čas zastavuje různé praxe studentů v zařízení. „Nejrizikovější skupinou jsou právě starší lidé. Každý domov pro seniory si ale konkrétní režim nastaví sám," uvedl náměstek českobudějovického primátora Viktor Vojtko (Čisté Budějovice).

V Česku je pět potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru, kterým se ve světě nakazilo přes 89 tisíc lidí a více než 3000 nákazu nepřežilo. V Evropě je nejhorší situace v Itálii, kde je přes 2000 nakažených, přes 50 lidí tam zemřelo.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zdraví, koronavirus, Jihočeský kraj, karanténa, COVID-19, Česko, infekční onemocnění, Itálie, Nemocnice České Budějovice, Krajská hygienická stanice, Asie, Írán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici na jihu Čech poslali 7 lidí na vyšetření na koronavirus  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.