Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zaměstnanci Budvaru, kteří mají děti do 10 let, mohou být doma

Budějovický Budvar umožní svým zaměstnancům, kteří mají děti do deseti let věku, aby zůstali doma. Pivovar tak reaguje na dnešní rozhodnutí státu, že kvůli šířící se nákaze novým typem koronaviru budou zavřené školy v České republice. Budvar také uzavřel návštěvnické centrum, omezuje služební cesty a zajišťuje dostatek hygienických prostředků pro zaměstnance. Největší česká mlékárna Madeta nabídla pracovníkům z generálního ředitelství hlídání dětí, ostatní případy bude řešit individuálně.

Budvar, který zaměstnává 670 lidí, uzavřel včera návštěvnické centrum. Na minimum omezí i obchodní návštěvy. Platí zákaz služebních cest do rizikových oblastí. Podnik chce omezit kontakty, které nejsou nutné.

„Veškerým rodičům, kteří mají děti do deseti let, umožníme, aby mohli zůstat doma. Tam, kde to půjde, umožníme home office. Na cestě je další várka dezinfekčních prostředků, abychom dostali roušky a mohli i pro řidiče kamionů přijíždějících ze zahraničí zajistit takový režim, aby měli minimální kontakt s našimi zaměstnanci. Ochrana zdraví zaměstnanců je na prvním místě,“ řekl dnes ředitel Budvaru Petr Dvořák.

Pivovar zatím vyrábí naplno. Díky tomu, že není omezen pohyb zboží po EU, nemá problémy s exportem – loni vyvezl do zahraničí téměř 70 procent z prodaného piva. „Proti našim očekáváním vidíme za prvních deset dní v březnu o něco nižší objednávky, hlavně z EU, ale zatím nevíme, jestli je to způsobené situací (související s nákazou), nebo jen vývojem v měsíci,“ řekl ředitel.

Opatření dělají i jiné firmy. Největší česká mlékárna Madeta s 1 500 zaměstnanci nabídla těm, kteří pracují na generálním ředitelství, že mohou své děti nechat hlídat na ředitelství. „Jinak budeme vše řešit individuálně a operativně,“ řekl dnes personální ředitel firmy Pavel Buryánek.

Zaměstnancům, u nichž to jde, chce umožnit práci z domova také energetická společnost ČEZ. Někteří využijí ošetřovné. Jaderná elektrárna Temelín zrušila kvůli koronaviru všechny exkurze, zatím do 30. dubna. Zavřené je i její infocentrum. Elektrárna posílila dezinfekci v autobusech, které vozí zaměstnance, omezila také mítinky.

Autoři | Foto

Štítky průmysl, zdraví, pivo, trh, obchod, energie, potraviny, školy, firmy, Madeta, Budvar, Jihočeský kraj, Temelín, ČEZ, AUDIO, Budějovický Budvar, Česko, Evropská unie, Petr Dvořák, Jaderná elektrárna Temelín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zaměstnanci Budvaru, kteří mají děti do 10 let, mohou být doma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.