Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

V jižních Čechách je potvrzen druhý případ koronaviru

, aktualizováno 13. března 2020, 19:46

Ministerstvo zdravotnictví potvrdilo druhý případ pozitivního testu na koronavirus v Jihočeském kraji. Podle zjištěných informací se jedná se o muže středního věku z Českobudějovicka, který pracuje jako číšník v Rakousku.

Podle dostupných informací jde o muže, který pracuje jako čišník v Rakousku. Měl přijít do kontaktu s jinou nakaženou osobou. Průběh nemoci je u něj mírný a je v domácí izolaci. 

První nakažený na jihu Čech byl potvrzen ve středu večer. Jde o muže středního věku, který pracuje v Německu a bydlí ve Lhenicích. Muž je podle hygieniků také v domácí izolaci.

V Česku je 141 lidí nakažených novým typem koronaviru. Aktualizované údaje k 18:30 zveřejnilo ministerstvo zdravotnictví na webu. Počet případů nákazy se od rána zvýšil o 24. V karanténě je podle dřívějších údajů zhruba 4800 lidí.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky koronavir, druhý případ, Jihočeský kraj, COVID-19, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Rakousko, okres České Budějovice, Česko, Německo, Adam Vojtěch, Lhenice, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Filip

Ono se řekne 141 lidí, to je zanedbatelné číslo, proč takový humbuk.Bohužel tohle číslo se rozrůstá velice rychle a nebude trvat dlouho, kdy budeme počítat nemocné v tisících.

Sobota, 14. března 2020, 06:56Odpovědět

V jižních Čechách je potvrzen druhý případ koronaviru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.