Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Zítra nebude fungovat dětská pohotovost, chybí lékaři

Dětská pohotovost nebude zítra v provozu. Důvodem je nedostatek lékařů. V naprosto nutných případech budou dětští pacienti ošetřeni v příjmové ambulanci dětského oddělení.

Ordinace dětské lékařské pohotovostní služby, umístěná v pavilonu D (Dětského oddělení) horního areálu českobudějovické nemocnice, nebude zítra v pohotovosti. „Přes veškerou snahu se nepodařilo tuto službu ambulantními lékaři obsadit. V naprosto nutných případech budou dětští pacienti ošetřeni v příjmové ambulanci dětského oddělení,“ uvedl za Jihočeský kraj David Hocke

V okrese České Budějovice není praktických lékařů pro děti a dorost s platným oprávněním k poskytování zdravotních služeb mnoho. Jihočeský kraj žádá všechny tyto lékaře, aby se s ohledem na potřeby rodičů a jejich dětí rozumně podělili o služby dětské pohotovosti v českobudějovické nemocnici a pomáhali tak zajišťovat bezproblémové obsazování služeb.  

„Upozorňujeme, že lékaři sloužící ústavní pohotovostní službu na dětském oddělení musí svou pozornost a péči věnovat především pacientům lůžkové části, hospitalizovaným na jednotce intenzivní a resuscitační péče, dětem po operačních výkonech umístěných na dalších stanicích,“ dodal Hocke.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky dětská pohotovost, lékaři, České Budějovice, lékař, pacient, Nemocnice České Budějovice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zítra nebude fungovat dětská pohotovost, chybí lékaři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.