Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Jihočeském kraji je šest lidí nakažených koronavirem

V Jihočeském kraji je nyní šest případů lidí nakažených nemocí COVID-19. Je to o čtyři víc než 13. března. Jihočeští hygienici odebrali v sobotu 39 vzorků s podezřením na koronavirus, z toho byly čtyři pozitivní - u tří žen a jednoho muže.

Nově nakažení jsou z okresů Tábor, Strakonice a Prachatice. Jejich věk se pohybuje od 20 do 50 let. „Jsou to tři ženy a jeden muž, všechno vazba na zahraničí,“ řekla ředitelka českobudějovické krajské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Jihočeští zdravotníci v kraji zatím prověřovali zhruba 250 lidí na nákazu. S výjimkou šesti případů byly všechny testy negativní. Prvním nakaženým byl 12. března muž, jenž rovněž pracuje v zahraničí. Léčí se s lehčím průběhem koronaviru v domácí izolaci.

Hygienici v Jihočeském kraji nařídili od února kolem 300 preventivních dvoutýdenních domácích karantén. Podle nich se týkají většinou lidí, kteří se vrátili do Česka po pobytu v Itálii.

Počet potvrzených případů koronaviru v Česku dnes dosáhl 214. Od sobotního večera přibylo 25 nových případů, za sobotu přibylo 39 nakažených.

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, zdraví, koronavirus, Jihočeský, COVID-19, Jihočeský kraj, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, Česko, Tábor, Prachatice, Strakonice, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihočeském kraji je šest lidí nakažených koronavirem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.