Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Velikonoce se v Česku výrazně oteplí, pršet bude jen málo

V příštím týdnu se v Česku výrazně oteplí, na Velikonoce meteorologové očekávají v týdenní předpovědi až 23 stupňů Celsia. Nadprůměrně teplo bude i později, vyplývá z měsíčního výhledu počasí, který dnes na webu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Příští týden bude spíše suchý, v dalším období má deště postupně přibývat.

Oteplení podle výhledu přijde po velmi chladném končícím týdnu. „Rozdíl mezi týdenními průměry by mohl dosáhnout kolem devíti stupňů Celsia, což je neobvykle vysoká hodnota," uvedli meteorologové.

Nadprůměrné teploty budou podle výhledu také v týdnu po Velikonocích. Od 20. dubna už by se teploty měly pohybovat blízko dlouhodobým průměrům.

Srážkově by mělo být období příštích čtyř týdnů průměrné. „První týden bude velmi suchý a srážky očekáváme až v závěru týdne. Následně očekáváme přibývání srážek," uvedl ČHMÚ. V závěru dubna a na začátku května výhled předpokládá nadprůměrné množství deště.

Dlouhodobá průměrná teplota pro období od 6. dubna do 3. května je 9,6 stupně Celsia. Nejtepleji bylo před dvěma lety, kdy průměr činil 15 stupňů Celsia. Zatím nejnižší průměr 5,7 stupně meteorologové zaznamenali v roce 1982.

Měsíční výhled vyjadřuje celkový charakter počasí, nepostihuje proto všechny možné výkyvy, upozorňuje ČHMÚ. Úspěšnost výhledu se podle meteorologů pohybuje u teplot kolem 75 procent, u srážek kolem 65 procent. Předpověď na třetí a čtvrtý týden se často blíží dlouhodobým klimatickým hodnotám pro daná období.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky předpověď, meteorologové, Velikonoce, počasí, Český hydrometeorologický ústav, Česko, stupeň Celsia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Velikonoce se v Česku výrazně oteplí, pršet bude jen málo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.