Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na jihu Čech přibyl jeden nakažený, nemocných je celkem 120

V Jihočeském kraji zaznamenali za uplynulých 24 hodin hygienici jeden nový případ nákazy koronavirem. Celkový počet nemocných se tak v regionu zvýšil na 120. Jižní Čechy si tak nadále udržují pozici regionu s nejnižším relativním výskytem onemocnění COVID-19, tedy s nejnižším počtem případů přepočteným na 100 tisíc obyvatel v ČR.

Podle večerních dat Ministerstva zdravotnictví dosáhl relativní výskyt v regionu 18,88 pozitivních případů na 100 tisíc obyvatel. „Za uplynulých 24 hodin vyšetřily laboratoře v regionu 99 nových suspektních vzorků osob, u nichž lékaři vyslovili podezření na možné onemocnění COVID-19. Pozitivní byl jediný, což lze opět označit za příznivou zprávu pro všechny obyvatele kraje. Pozitivně testovanou osobou je žena z Prachaticka. Zdroj její nákazy zatím zůstává neznámý, pracujeme samozřejmě na jeho zjištění,“ uvedla ředitelka Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

Pro podezření na onemocnění COVID-19 bylo na jihu Čech dosud indikováno k vyšetření celkem 5 607 osob.V povinné karanténě se k dnešní šesté hodně večerní nacházelo aktuálně 838 Jihočechů.

Ke stejné hodině bylo podle verifikovaných dat KHS v regionu mezi nemocnými 72 žen a 48 mužů. „Jednatřicet nemocných má trvalé bydliště na Strakonicku, jednadvacet na  Českokrumlovsku, dvacet na Českobudějovicku, šestnáct na Prachaticku, čtrnáct na Táborsku, jedenáct na Jindřichohradecku a sedm na Písecku,“ potvrdila nejnovější bilanci nákazy na jihu Čech epidemioložka jihočeské KHS Jitka Luňáčková. Mezi nemocnými je pět dětí ve věku do 14 let. Jedenáct nemocných je v kategorii od 15 do 24 let. Jednadvacet v kategorii od 25 až 34 let, jednadvacet v kategorii od 35 do 44 let, osmnáct v kategorii od 45 do 54 let a sedmnáct v kategorii od 55 do 64 let. Celkem 27 nemocných patří do nejohroženější věkové skupiny 65+.

Pod dohledem jihočeských hygieniků je podle Luňáčkové k dnešnímu dni celkem 81 repatriantů, kteří se v posledních dnech vrátili ze zahraničí zpět do vlasti v rámci hromadných repatriací organizovaných Ministerstvem zahraničí. Nákaza se v minulých dnech prokázala zatím u jednoho z nich. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky koronavir, jižní Čechy, nemoc, Jihočeský kraj, Česko, COVID-19, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, okres Prachatice, Kvetoslava Kotrbová, Ministerstvo zahraničních věcí České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech přibyl jeden nakažený, nemocných je celkem 120  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.