Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihočeské vyhlídky si teď můžete užít z vašeho obýváku

Sérii živých přenosů z oblíbených jihočeských vyhlídek připravilo Budějovicko s Jihočeskou centrálou cestovního ruchu. Výhled do krajiny a pozitivní energii tak můžete v době řádění koronaviru vpustit do svého obýváku prostřednictvím sociálních sítí.

V posledních týdnech nouzového stavu se celá řada činností přesunula do virtuálního světa. Zaměstnanci pracují z domova, porady a konference se odehrávají v on-line světě. Na tuto situaci zareagovala i destinační společnost Českobudějovicko-Hlubocko, která ve spolupráci s Jihočeskou centrálou cestovního ruchu spustila na sociální síti Facebook sérii živých vysílání nazvanou Jihočeské vyhlídky online. Videa přenášená v reálném čase tak můžete sledovat na Facebooku Jižní Čechy, kde je marketéři z Budějovicka plánují dopředu.

„Celá řada lidí tráví v těchto dnech čas doma, ať už s dětmi, nebo v home office a ne každý má možnost vyrazit snadno do přírody. Proto jsme se rozhodli, že jim oblíbené výhledy z jižních Čech zprostředkujeme alespoň virtuálně a skrze živé vysílání pošleme trochu té pozitivní energie,“ popisuje myšlenku marketingový manažer Budějovicka Vojen Smíšek.

Plánovanou sérii odstartovalo středeční vysílání z vyhlídky Baba u Purkarce a pokračuje v pátek z Lipenska. „Vysíláme 30 minut a je to takový slow TV styl, jako kdybyste se tam posadili a kochali se výhledem. Lidé nám psali, že si to pustili třeba jako zpestření při práci a že je to potěšilo,“ doplňuje Smíšek.

Posílání pozitivní energie však není to nejdůležitější, co destinační management v tuto chvíli řeší. Jihočeská centrála cestovního ruchu i Českobudějovicko-Hlubocko z. s. pracují na přípravě mechanismů, které po skončení nouzového stavu opět nastartují cestovní ruch v jižních Čechách. „Připravujeme kampaně, vyjednáváme podporu a aktivujeme všechny dostupné prostředky, abychom jižní Čechy udrželi na špičce tuzemských destinací, podpořili jsme subjekty v cestovním ruchu a minimalizovali ztráty, které jsou díky současnému stavu už tak astronomické,“ říká ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu Jaromír Polášek.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky jižní Čechy, vyhlídky, příroda, koronavirus, cestovní ruch, vyhlídka, energie, Jihočeský kraj, Facebook, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské vyhlídky si teď můžete užít z vašeho obýváku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.