Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Budějcích se otevřou další sběrné dvory

Po Velikonocích bude v Budějcích obnoven provoz v dalších sběrných dvorech. Magistrát města se na tom dohodl s firmou FCC České Budějovice. Po Švábově Hrádku tak budou lidé moci využít i sběrné dvory v ulicích Dolní a Plynárenská.

„K prvnímu dubnu jsme zkušebně otevřeli sběrný dvůr na Švábově Hrádku. Zájem mezi občany je značný, proto po velikonočních svátcích zprovozníme i sběrné dvory v ulicích Dolní a Plynárenská,“ řekl náměstek primátora Ivo Moravec, který připomněl také apel k občanům: „Opravdu prosíme, aby lidé zvážili, co vše je teď nezbytné vézt do sběrného dvora. Fronty aut s naloženými vozíky mohou způsobit dopravní komplikace.“ Sběrné dvory budou mít otvírací dobu běžnou pro letní měsíce. 

„Stále pracujeme v nouzovém režimu, tak jako většina firem. Snažíme se tedy maximálně ochránit své zaměstnance. Pokud lze cestu do sběrného dvora odložit, nechte ji prosím na dobu, kdy již provoz bude standardní a nebude vjezd povolen pouze na pokyn obsluhy,“ vysvětlil ředitel FCC České Budějovice Roman Braný

Firma ale všechny žádá, aby se lidé pokusili minimalizovat vznik odpadů, nepouštěli se do velkých úklidů, vyklízení sklepů či třídění šatníků. To vše by mělo počkat na dobu, kdy společnosti, které odpad svážejí nebo provozují sběrný dvůr, nebudou pracovat v nouzovém režimu. Pochopitelně po celou dobu je nutná rouška zakrývající nos a ústa.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto FCC, České Budějovice

Štítky sběrný dvůr, České Budějovice, Velikonoce, opatření, Ivo Moravec, Švábův Hrádek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějcích se otevřou další sběrné dvory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.