Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Virtuální cyklozávod zná své vítěze, předání cen proběhne po skončení nouzového stavu

Na území Jihočeského kraje se poprvé uskutečnil virtuální cyklozávod, který probíhal od pátku do neděle. V různých věkových kategoriích spolu na dálku soutěžili Jihočeši buď doma na rotopedech, nebo venku na jízdních kolech ve snaze ujet co největší vzdálenost za 30 minut na rotopedu, nebo za 60 minut na jízdním kole.

Cyklozávod byl organizován odborem dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Jihočeského kraje ve spolupráci s krajským střediskem BESIP. „Zaznamenané výkony ze sportovních aplikací a sporttesterů byly po dojezdu odesílány prostřednictvím e-mailu organizátorům soutěže, kteří podle záznamů kontrolovali jejich věrohodnost,“ uvedla Hana Brožková z oddělení kanceláře hejtmanky. 

V jízdě na rotopedu byla nejlepší Kateřina Beritová, která ujela za půlhodiny 12,24 kilometru. V mužích byl nejlepší Jaroslav Maroušek. Ten zvládl ujet 11,50 kilometru. Závod na jednu hodinu na kole vyhrál celkově Michal Dychlt výkonem 38,18 kilometru. Nejrychlejší ženou byla Jitka Tomanová, která ujela 28,28 kilometru. 

„Nejpočetněji obsazenou byla kategorie chlapců od 10 do 14 let, nejvíce závodnic a závodníků měl ve virtuálním pelotonu tým ZŠ Cehnice (okres Strakonice). Slavnostní vyhlášení a předání cen medailistům všech kategorií se bude konat po skončení nouzového stavu, konkrétní datum bude upřesněno,“ dodala Brožková

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky cyklozávod, virtuální, Jihočeský kraj, výsledky, rotoped, BESIP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Virtuální cyklozávod zná své vítěze, předání cen proběhne po skončení nouzového stavu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.